El Consell de Mallorca reedita el llibre 'La llengua catalana a Mallorca, propostes per a l'ús públic'


Actualizado 4/12/2008 17:31:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, a través del Departament de Cultura i Patrimoni, ha publicat la segona edició del llibre 'La llengua catalana a Mallorca, propostes per a l'ús públic', dels autors Antoni Alomar, Gabriel Bibiloni, Jaume Corbera i Joan Melià.

Segons un comunicat, amb aquesta reedició es pretén satisfer la important demanda que fan d'aquest llibre tant professionals de diversos àmbits de la comunicació com estudiants universitaris o fins i tot institucions, ja que la primera edició, de l'any 1999, està esgotada. Les persones que estiguin interessades a adquirir-lo ho trobaran a la venda en les llibreries de l'illa.

Així, es posa un altre cop a l'abast de les persones que, per la seva professió o activitat, fan habitualment actes de parla en àmbits públics una eina per millorar la qualitat lingüística dels textos que produeixen. El llibre tracta aspectes com les funcions i les característiques de la llengua estàndard; les incorreccions més freqüents que es fan en l'ús de la llengua, tant en els registres formals com en els col·loquials i aspectes diversos de la llengua formal.

Finalment, l'esmentada publicació consisteix a un material complementari útil per resoldre qüestions lingüístiques relacionades amb les actuacions orals públiques a Mallorca, i que proporciona les pautes per oferir un model lingüístic adequat i correcte, propi d'una llengua normalitzada.