El Consell de Mallorca treu la targeta vermella al maltractament


Actualizado 24/11/2010 12:36:20 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

Diferents membres del Consell de Mallorca, encapçalats per la presidenta, Francina Armengol, han realitzat un acte simbòlic a la seu de la institució en el qual han tret la targeta vermella al maltractament per a, d'aquesta manera, mostrar el seu rebuig a la violència de gènere, xacra social que suposa una "vulneració de drets humans" i que és una "llosa que no permet el ple desenvolupament" de la societat.

Amb motiu de la celebració aquest dijous del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la màxima dirigent de la institució insular ha llegit un manifest consensuat entre tots els grups polítics en el qual ha posat èmfasi al "compromís" del Consell per aconseguir la igualtat entre sexes.

A més, aquest "petit acte" -tal com ho ha qualificat Armengol- que ha comptat amb la presència de, entre d'altres, la directora de l'Institut Balear de la Dóna, Lila Thomàs, tenia com a objectiu mostrar el condol de la institució davant de la mort de 63 dones per violència de gènere durant el 2010, dues de les quals van tenir lloc a Mallorca.

Així, la presidenta ha lamentat aquesta "vulneració de drets humans" referents a la integritat física i moral, a la salut i a la seguretat de les persones.

D'altra banda, ha recordat que la Llei Orgànica de mesures de protecció integral contra la Violència de Gènere va néixer amb la finalitat d'atorgar drets d'assistència social integral a les dones víctimes, i, a més, incentivar la presa de consciència de la societat contra aquests crims, reforçant el respecte per les dones i fent-les recuperar la "dignitat arrabassada".

Finalment, ha incidit en el treball fet des del Consell perquè les polítiques públiques incorporin la perspectiva de gènere en els seus programes d'acció. Així, ha advocat per la transversalitat i les mesures d'acció positiva, així com per portar a terme actuacions concretes de sensibilització i prevenció en matèria d'educació en els col·legis. A més, ha defensat la promoció de l'ús no sexista del llenguatge i les accions directes sobre el col·lectiu de dones víctimes de violència.