El Consell de Menorca arriba a un acord de promoció amb el principal operador turístic rus


Publicado 5/5/2008 17:32:32CET

MENORCA, 5 May. (EUROPA PRESS) -

Els responsables del Consell de Menorca van anunciar un acord de promoció amb el principal operador turístic rus, Natalie Tours. El conseller insular de Turisme, Lázaro Criado, va explicar que per "primera vegada" s'ha aconseguit que visitin l'illa 35 agents de viatges, entre el 12 i el 14 de maig.

De moment, Natalie Tours -representat a Espanya pel Grup Serhs S.A.- ja inclou Menorca en el seu fullet per a aquest estiu i té una oferta "de set o vuit hotels". A més entre el 17 i el 24 d'aquest mes "set periodistes russos especialitzats" visitaran l'illa.

Criado va advertir que "de moment" Natalie Tours no ha programat vols directes amb Menorca, de manera que els turistes russos arribarien "via Barcelona o Palma". Per aquesta raó el conseller insular considera que la presència d'aquests visitants a l'estiu serà "simbòlica". De totes maneres va destacar que el "més important" és començar a treballar amb aquest mercat perquè la "roda es posi en marxa".

El dirigent insular va realitzar aquest anunci durant el balanç de les accions promocionals realitzades per la Fundació Destí Menorca -dependent del Consell- per al mercat britànic. En aquest sentit va recordar la participació a la fira Steps de Londres o a la reunió de Triton celebrada a Palma de Mallorca.

També s'arribà a acords de màrqueting amb els tour operadors First Choice, TUI i Thomas Cook. Al seu torn "s'està tancant un conveni de col·laboració" amb el portal en línia Lastminute.com

El gerent de la Fundació Destí, Amador Rodríguez, va voler destacar l'acord de promoció amb l'aerolínia britànica Jet2.com. Rodríguez va argumentar que la companyia "ha confirmat" que les vendes per visitar Menorca "estan bastant per sobre" de les de l'any passat; fins el punt que "ja s'està parlant" de programar amb nous aeroports britànics "per portar més vols l'any que ve".

Tot i aquest esforç els responsables menorquins de turisme van reconèixer que les vendes al mercat britànic -el segon en importància després de l'espanyol- "estan lleugerament per sota a les de l'any passat".

Criado va admetre que les millors expectatives passarien per arribar a "una xifra semblant a la del passat estiu". De fet el conseller insular va recordar que el 2007 "els tour operadors britànics" ja van reduir la seva capacitat de vols a Menorca de cara a la temporada d'aquest any.

En aquesta mateixa línia Criado va voler respondre a les crítiques pel descens de 30.000 places en les connexions que ofereix Air Berlín amb Menorca. El conseller insular va recordar que els dirigents de l'aerolínia van atribuir aquesta baixada a la disminució de la demanda dels tour operadors, especialment de "Thomas Cook Alemania". Unes decisions que "es van prendre l'any passat", quan el Consell de Menorca "no tènia la competència" de promoció exterior de l'illa.