El Consell de Menorca atorga 15.157 euros en ajudes en matèria de normalització lingüística


Actualizado 6/8/2010 21:21:35 CET

MENORCA, 6 Ago. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Menorca ha resolt dues convocatòries d'ajudes en matèria de normalització lingüística, una d'elles dirigida a les revistes locals de l'illa en llengua catalana i una altra en concepte de suport genèric a la producció editorial i fonogràfica en català.

En concret, la institució insular destinarà 12.000 euros a les publicacions 'S'Ull de Sol' (3.476 euros), 'S'Auba' (2.524 euros), 'L'Iris' (3.159 euros) i 'Xerra i xala' (2.841 euros).

D'altra banda, el Consell atorgarà 1.111 euros a Edicions Llevant S.C. per l'edició de 'El cant del Deixem lo Dol a Menorca', coordinat pel periodista Antoni Seguí; 723 euros a Juan Seguí Taltavull per l'edició del CD '360º'; 166 euros a Moisés Dolz Salord per l'edició del llibre 'Procediment abreviat' i 281 euros a Edicions La Tempesta S.L. per l'edició del llibre 'Una illa anomenada Nura', de Caterina Rosselló.

Alhora, aportarà 561 euros al grup musical 'Inventari' per l'edició del CD 'Cançonetes' i 315 euros al Col·lectiu Folklòric Ciutadella per l'edició del llibre 'Llibre d'exilis. Llibert Callejas, Marças Pascuchi, Estanislau Ruiz Ponsetí', de Josep Portella Coll.

Per contra, s'han denegat les sol·licituds d'Edicions Llevant S.C. per l'edició del llibre 'El naufragi dels quatre naus holandesos', de Marc Pallisser i de Víctor Petrus Pons per l'autoedició del CD 'Petrus', que no s'adequaven a les bases de la convocatòria.