El Consell i Televisió de Mallorca treballaran per fomentar la divulgació dels fons documentals de l'illa


Actualizado 4/12/2008 16:32:15 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El departament de Cultura i Patrimoni del Consell i Radiotelevisió de Mallorca treballaran per fomentar la divulgació dels fons documentals, sonors i en imatge que es custodien a l'Arxiu del So i de la Imatge de l'illa (ASIM), dependent d'aquest departament de la Institució Insular.

Així es desprèn del conveni de col·laboració signat avui per la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró, i la directora general de l'ens públic, Marisa Goñi, els qui van explicar que aquest acord beneficiarà a les dues institucions i servirà per promoure la recuperació i la protecció del material documental existent a Mallorca.

Al mateix temps, el conveni esmentat permetrà aproximar el patrimoni històric que es conserva a l'Arxiu a tots els ciutadans a través de la televisió i la ràdio i, a més, possibilita a la Radiotelevisió la consulta de tots els materials conservats.

El Consell facilitarà a l'Ens les reproduccions ordinàries i, per part d'aquest, té l'obligació de lliurar a l'ASIM tots els objectes materials que formen part de la cultura del so i de la imatge de l'illa (materials fotogràfics, postals, pel·lícules, discos, cassetes, llibres, cambres) a fi que l'Arxiu els conservi. El conveni signat avui podrà ser renovable anualment.

Després de la firma del conveni, Mascaró va destacar la importància i la necessiteu d'aquest acord, ja que contribuirà a difondre entre el públic el fons patrimonial de l'Arxiu, que fins ara era consultat bàsicament per experts i investigadors.

Per la seva banda, Goñi va destacar que l'acord demostra que dues àrees del Consell "poden i saben treballar conjuntament" per donar a conèixer el patrimoni visual, material i sonor de l'illa i va ressaltar que el material documental servirà per enriquir els magazins o els documentals que es produeixen en la Ràdio i la Televisió de Mallorca.

De fet, la directora general de RTVM va anunciar que la intenció de l'entitat és impulsar aquest nou recurs, amb la implicació de la unitat de documentals i reportatges, en el marc de la redacció dels serveis informatius.