El conseller de Medi Ambient es reunirà demà amb els responsables de Greenpeace a bord del 'Rainbow Warrior'


Actualizado 16/7/2009 20:37:53 CET

L'organització conservacionista exposarà al conseller la seva proposta de creació d'un santuari balear de tonyina

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) - -

El conseller de Medi ambient, Miquel Àngel Grimalt, es reunirà demà a Palma amb responsables de Greenpeace Espanya a bord del vaixell insígnia 'Rainbow Warrior'. En el transcurs de la reunió l'organització conservacionista exposarà al conseller la seva proposta de creació d'un santuari balear de tonyina, i es tractaran diverses qüestions ambientals referides a les Illes Balears.

Així, el titular de Medi Ambient, i el director general de la Mar, Bartomeu Calafell, es reuniran amb el director de Greenpeace, Juan López de Uralde, i la responsable de la campanya d'oceans, Celia Ojeda.

El vaixell romandrà al port de Palma de Mallorca fins al pròxim 19 de juliol. Durant aquests dies, es portaran a terme al vaixell diverses activitats com jornades de portes obertes, reunions amb diferents sectors mallorquins i una reunió amb els mitjans de comunicació.

Així, els ciutadans que ho desitgin podran acostar-se a conèixer el Rainbow Warrior en una visita guiada pel mític vaixell. A més, una exposició fotogràfica retratarà la situació del mar Mediterrània i la necessitat de crear Reserves Marines per protegir-lo.

La visita s'engloba dins d'un tour en què el Rainbow Warrior recorrerà sis països (Espanya, Itàlia, França, Grècia, Turquia i el Líban) per sol·licitar la creació d'una xarxa de Reserves Marines a la Mediterrània.

El Rainbow Warrior estarà ubicat al moll Vell Serveis Tècnic Portuaris (STP), davant la Catedral de Palma. La jornada de portes obertes serà divendres 17, de 18.00 a 21.00 hores, dissabte dia 18; de 10.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores, i diumenge 19 es podrà visitar entre les 10.00 a 14.00 hores.