El conseller de Mobilitat es reuneix amb els veïns de Sant Miquel per detallar-los el projecte de millora viari


Actualizado 20/4/2009 16:04:45 CET

L'obra suposarà una inversió aproximada de 17,7 milions d'euros

EIVISSA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

El titular de Mobilitat del Consell Insular d'Eivissa, Albert Prats, es reunirà aquesta tarda, a les 19.00 hores, amb els veïns de Sant Miquel per donar-los a conèixer els detalls del projecte de millora que la institució preveu executar a la carretera que transcorre per aquest nucli urbà.

La reunió tindrà lloc en el Local Municipal on Prats, juntament amb tècnics de la institució, atendrà a tots els interessats amb la finalitat de resoldre qualsevol dubte en relació amb el projecte, segons ha apuntat el conseller. Prats ha recordat que el termini de presentació d'al·legacions a aquesta iniciativa viària conclourà el proper 7 de maig.

El Consell Insular d'Eivissa va aprovar fa poc en ple extraordinari l'aprovació inicial del projecte de construcció i l'estudi d'impacte ambiental de la carretera PM-804, que transcorre des de Can Claus fins al nucli urbà de Sant Miquel de Balansat.

El document inclou la incorporació d'un carril bici, de 2,5 metres d'amplada, en un tram d'11,3 quilòmetres de longitud, que es convertirà en el primer tram interurbà d'aquestes característiques de l'illa.

L'obra suposarà una inversió aproximada de 17,7 milions d'euros, quantitat a la qual s'afegeixen 1,9 milions destinats a sufragar les expropiacions, entre les quals no s'inclou cap habitatge, i 1,3 milions més per a la incorporació d'un col·lector general de sanejament de Santa Gertrudis a Ca na Poua.

Aquesta actuació preveu un termini d'execució de 14 mesos i està inclosa en el Conveni de Carreteres, de manera que el seu finançament anirà a càrrec del tresor de l'Estat.

Es tracta d'una iniciativa que es caracteritza, a més, per millorar notablement la integració paisatgística de la via amb el soterrament dels estesos aeris d'electricitat i telefonia.

La millora de la seguretat és una de les característiques presents en aquesta iniciativa, causa per la qual, amb la finalitat de millorar les condicions de circulació al llarg de la via, s'ampliarà la calçada passant dels sis metres actuals a set, als quals ha de sumar-se un metro més de voral en cada sentit.

El projecte de la nova carretera, que inclou un carril bici en tot el seu recorregut, es pot consultar a la pàgina Web de la institució a la seu del Consell Insular Eivissa, en els Ajuntaments de Sant Joan i Santa Eulària, en el local municipal de Sant Miquel, cada dimarts de 9.00 a 11.00 hores, i a casa de la Tercera Edat de Santa Gertrudis cada dimarts de 12 a 14 hores.