La Conselleria de Medi Ambient descarta convertir 'Es Amunts' en un Parc Natural


Actualizado 24/4/2008 20:01:29 CET

EIVISSA, 24 d'Abril (EUROPA PRESS)

L'alcalde de Sant Joan de Labritja, Antoni Marí Marí, 'Carraca', ha anunciat avui que el Govern descarta convertir 'Es Amunts' en un Parc Natural. Així ho va assegurar després de mantenir una trobada amb el conseller de Medi Ambient, Miguel Ángel Grimalt, qui va manifestar al primer edil que aquesta possibilitat "no es compara per part de la seva cartera en principi".

Grimalt, a qui Marí Marí va definir com una persona "receptiva i comprensiva", va exposar a l'alcalde que per al Govern "hi ha altres interessos d'aquest nivell que s'han d'acabar de consolidar abans de parlar d'un altre espai". Alhora va agregar que davant la possibilitat de qualsevol modificació relativa a aquest punt aquesta es plantejaria en primera instància a l'Ajuntament.

L'alcalde de Sant Joan va recordar que aquesta nomenclatura de 'És Amunts' és un assumpte a debat "des de fa molt temps" tot i que, va agregar, és una cosa que "hauria de fer-se de manera coordinada amb els seus propietaris i amb les administracions competents".

'Carraca' va apuntar la importància d'aquest enclavament per l'executiu local ja que va recordar a les seves portes es preveu obrir el Centre d'Interpretació de San Llorens, d'acord també amb la Conselleria de Medi Ambient, i que respondrà a les primeres instal·lacions d'aquesta índole a l'illa d'Eivissa.

Un enclavament que s'ubicarà en un solar d'un espai de 1.000 metres quadrats cedits per l'Ajuntament i que servirà per donar a conèixer la flora, fauna i paisatge de les Pitiüses.

Aquest centre comptarà, a més, amb un punt d'informació turística per a tots els qui vulguin conèixer la realitat de les nostres illes. Es tracta, tal com va agregar 'Carraca' "d'un dels projectes més bonics i ambiciosos projectats pel consistori".