La Feaav comença accions judicials contra AENA per la 'plantada' dels controladors


Actualizado 27/1/2011 19:47:20 CET

MADRID, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Federació Espanyola d'Associacions d'Agències de Viatges (Feaav) ha iniciat accions judicials contra Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), per aconseguir la reparació dels danys i perjudicis causats pel tancament de l'espai aeri, per la 'plantada' dels controladors del mes de desembre passat.

Amb aquestes mesures, la federació persegueix la declaració de responsabilitat d'AENA i la indemnització dels danys i perjudicis causats a les agències de viatges com a conseqüència del conflicte.

El sector d'agències de viatges calcula que les pèrdues derivades del tancament de l'espai aeri en ple pont de desembre es van situar entre 300 i 350 milions d'euros, segons els càlculs de diverses associacions.

En les esmentades accions judicials contra AENA actuaran com a demandants tant la pròpia Federació com les associacions territorials i les agències de viatges que decideixin adherir-se.

Com primer pas, Feaav ha creat una oficina de reclamacions encarregada de la recepció, classificació i estructuració dels diferents documents que vagin aportant les agències.

Alhora, i amb vista a agilitar els tràmits, s'ha establert un procediment estàndard de valoració i acreditació de danys i perjudicis recollit en un formulari model en el qual s'indica una adreça de correu electrònic a la qual es pot remetre el mateix.

"L'objectiu és crear un front comú de defensa dels interessos del sector que reuneixi al major número possible d'agències", explica la federació.

Una vegada que l'oficina de reclamacions hi hagi canalitzat tota la documentació rebuda, es revisaran els possibles defectes que pugui contenir la mateixa, i s'aportaran els complements necessaris amb vista a finalitzar la redacció de la demanda.

COM ADHERIR-SE

En aquesta mateixa línia de coordinació de les actuacions, aquelles agències de viatges que s'uneixin a la reclamació judicial hauran d'atorgar poder davant de notari a favor dels advocats i procuradors encarregats de la direcció lletrada del cas. Per a això, i donat el nombre d'agències implicades, es coordinaran els sistemes d'adhesió oportuns per tal de facilitar el procés i economitzar els costos.

Finalment, de cara a facilitar encara més l'adhesió a la demanda d'aquells que ho desitgin, Feaav ha seleccionat al despatx d'advocats Fúster Páramo i acordat amb aquest "les condicions més avantatjoses possibles".

La federació assegura que la iniciativa està oberta a la participació en aquesta iniciativa de totes aquelles associacions i agències de viatges que així ho desitgin, "tenint ja la confirmació d'algunes d'elles".

Són membres de Feaav les Associacions d'Agències de Viatges d'Albacete, Alacant (Apaav), Almeria (Asaval), Aragó, (Aava), Balears (Aviba), Cadis (Aavca), Còrdova (Aavcor), Las Palmas (Aavfgl), Múrcia (Amav), País Basc i Navarra (Bidea), Pontevedra (Avipo), Sevilla (Aevise), Tenerife (Apav), Madrid (Umav) i Unav, Associació d'Agències Provincial de Viatges de Jaén i l'Associació d'Agències de viatges i OPC'S de Granada.