Cort demolirà l'hostal Sayonara el gener del 2011 i el març iniciarà la construcció d'un aparcament de 30 places


Actualizado 24/11/2010 15:51:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

La junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat els passos previs per poder demolir l'antic hostal Sayonara el gener del 2011, després que la propietària, qui està en contra de la valoració del consistori, hi hagi permès posar aquest espai a "disposició de l'administració". Després de l'enderroc, que durarà dos mesos, es procedirà a la construcció de les obres d'un aparcament de 30 places de capacitat, que es desenvoluparan durant mig any.

La regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví, acompanyada pel responsable de Mobilitat, José Hila, ha informat que també s'han aprovat els plecs perquè es puguin iniciar les obres de l'enderroc de l'edifici Flex, situat al número 207 del carrer Aragó, durant el primer trimestre de 2011.

El projecte de demolició de l'hostal Sayonara donarà treball a una quinzena de persones i recuperarà un espai públic a través de l'habilitació d'un aparcament de residents que permetrà millorar el problema d'estacionament a la zona, donant resposta a una reivindicació veïnal.

Segons ha explicat Garví, el passat 16 de novembre la propietària del solar va oferir la subscripció de l'acta d'ocupació dels terrenys i el pagament dels 726.596 euros en els que es van valorar, tot i que va mostrar el seu desacord amb aquesta xifra, per la qual cosa la recorrerà.

Així, està previst que dimecres que ve s'adjudiquin les obres de l'aparcament que seran finançades amb el Pla E i que s'iniciaran amb la descontaminació de la zona, mitjançant la retirada de l'amiant.

APARCAMENT "LLIURE I GRATUÏT"

El mètode utilitzat en la demolició serà aquell que decideixi l'empresa adjudicatària de les obres. Alhora, Hila ha detallat que la runa de l'enderroc serà utilitzada per fer els fonaments de l'aparcament.

En concret, el pàrquing tindrà una capacitat per a 30 vehicles, dues places per a persones amb discapacitat i dues àrees per a aparcaments de bicicletes. La seva superfície serà d'uns 1.270 metres quadrats i es podrà accedir a ell des dels carrers Josep Villalonga i 2 de maig.

Alhora, a petició dels veïns, se senyalitzaran dos espais per a operacions de càrrega i descàrrega, on els residents podran estacionar durant les nits augmentant, així, la capacitat fins als 36 vehicles. L'aparcament no tindria control d'accés i seria "lliure i gratuït", ha indicat el regidor.

En relació amb l'edifici Flex, l'acord aprovat aquest dimecres inclou que se sotmetran a informació pública durant deu dies els plecs, de manera que podran ser consultats en la Gerència d'Urbanisme.

Alhora, el consistori ha explicat que quan finalitzin els terminis en relació amb aquest immoble es podrà procedir de manera immediata al desallotjament de l'edifici, en el cas que encara resideixi indigents en ell.

D'altra banda, preguntada sobre l'expedient de ruïna del Lluís Sitjar, Garví ha indicat que actualment s'està en procés de notificacions.