Cort rebutja l'agressió soferta avui per una dona i remarca que la violència de gènere "neix d'una desigualtat"


Actualizado 4/12/2008 17:17:13 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

La regidora de l'àrea d'Educació, Igualtat i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma, Cristina Ferrer, va rebutjar avui l'agressió soferta per una dona de 35 anys i va subratllar que la violència de gènere "neix d'una desigualtat".

En declaracions als periodistes, Ferrer va remarcar que no és la primera vegada que una agressió es barreja amb "una patologia d'abús d'alcohol"; tot i això, va sostenir que aquest fet no significa que la violència de gènere es pugui donar entre persones que no presentin cap tipus de dependència.

Per tot això, va indicar que cal buscar qualsevol recurs per a l'eradicació d'aquesta violència. A més, va apuntar que la majoria de casos es produeixen quan la víctima decideix tenir "autonomia i independència emocional". Finalment, va expressar que les institucions estan posant recursos per aconseguir la seva eradicació.

La dona, de 35 anys i de nacionalitat espanyola, va resultar aquest matí ferida en el braç amb un arma blanca després de ser agredida pel seu company sentimental, segons van confirmar fonts de la Policia Local a Europa Press. El succés va tenir lloc en l'habitatge que compartien des de feia dos anys, situada en el número u del carrer Guillem Colom, de Palma.

La Policia Local va rebre a les 07:00 hores la cridada de la dona, denunciant que estava sent agredida pel seu company. La policia es va traslladar fins al domicili conjugal i quan es disposava a tirar la porta a sota ella va poder escapar-se de l'habitació en la qual s'estaven produint les agressions i obrir als agents.

La dona, que estava visiblement alterada, presentava una ferida al bíceps esquerre, que no revesteix gravetat, tot i que, així i tot, va ser estat conduïda a l'hospital Son Dureta per ser atesa pels serveis sanitaris. Ell, que tenia les mans tacades de sang després d'haver-se autolesionat sense voler, va ser detingut immediatament per la policia, que es farà càrrec de la instrucció del cas. El detingut, un home cubà de 40 anys, passarà aquesta tarda o demà a disposició judicial.

Feia dos anys que la parella compartia un habitatge. Ja en una ocasió passat ell l'havia empès però la dona no va interposar cap denuncia ni va haver part de lesions. La Policia Local va indicar que, pel que sembla, l'home va arribar a casa ebri i un "poc agressiu", i es va embrancar en una violenta discussió amb la dona.