Cremen en la incineradora de Son Reus una tona de droga decomissada en més de 14.000 actuacions a Balears


Actualizado 10/12/2010 14:09:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

Una tona de droga decomissada a Balears durant 2009 i 2010 en més de 14.000 actuacions ha estat cremada aquest divendres en la incineradora de Son Reus, segons ha informat abans de la cremació el delegat del Govern, Ramon Socías, qui s'ha mostrat satisfet per aquestes petites confiscacions que ajuden que "Balears no sigui la porta d'entrada" de les substàncies estupefaents.

En concret, la major part de la quantitat confiscada (500 quilos) correspon a marihuana i haixix, si bé hi ha 300 quilos més de cocaïna i els 200 restants són d'altres substàncies com heroïna o èxtasis, amfetamines o tranquil·litzants, ha indicat el delegat del Govern, qui ha supervisat la crema al costat d'autoritats policials i de la Guàrdia Civil.

Socías ha assenyalat que la major part de la droga ha estat confiscada a Mallorca. "De les altres illes hi ha poques quantitats" ja que, segons ha explicat, Menorca sol cremar les substàncies que ells decomissen ja que posseeixen un lloc en el qual puguin procedir a la cremació, si bé pot haver alguna "quantitat petita" que s'hagi hagut de cremar a Mallorca a conseqüència d'"alguna actuació judicial".

Minuts abans de la crema, el delegat s'ha mostrat satisfet davant de la quantitat confiscada que, malgrat no ser fruit de "grans operacions o partides", es deu a un alt nombre de confiscacions contra el trànsit a petita escala que "moltes vegades és el que reclamen els veïns quan informen d'un punt de venda o d'un camell instal·lat en un barri".

(HAURÀ AMPLIACIÓ)