Creu Roja rep 203.000 euros del Govern per emprendre la reforma de la seva seu actual a Maó


Actualizado 28/12/2010 14:25:59 CET

MENORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

La seu de la Creu Roja a Maó, un edifici donat per un particular a l'assemblea local en els anys 60, serà reformat i modernitzat amb l'ajuda econòmica del Govern i acollirà, tant els serveis insulars de l'Organització No Governamental (ONG), com aules de formació del voluntariat en les àrees de Serveis Socials, Primers Auxilis i Socorrisme.

Així ho han assenyalat aquest dimarts el vicepresident de l'entitat, Bartomeu Pons, i el conseller balear de Presidència, Albert Moragues, els qui han presentat el projecte i recorregut les instal·lacions actuals del carrer Josep Anselm Clavé, en un immoble protegit i singular de la ciutat però que, entre d'altres deficiències, manca d'una adequada climatització i presenta barreres arquitectòniques que se suprimiran amb la remodelació.

El Consell de Govern, segons ha explicat Moragues, ha acordat ja la concessió d'una ajuda de 203.000 euros per al tripijoc de la seu de la Creu Roja a Maó. A més, l'Executiu destinarà 43.500 euros a millores en les oficines de l'ONG a Sóller, a Mallorca, i per a principis de 2011 preveu el començament de l'expedient de les obres, també de reforma i adaptació, del local de l'entitat humanitària a Ciutadella, amb una partida prevista de 110.000 euros.

Per la seva banda, Bartomeu Pons, ha manifestat que, mentre l'edifici que es reformarà albergarà els serveis mancomunats i insulars de la Creu Roja (medi ambient, joventut, voluntariat, teleassistència, Programa Llars), el local que ha estat cedit per l'Ajuntament de Maó serà la nova seu de l'assemblea local i podrà tenir un garatge, per als vehicles de l'entitat, i amb un magatzem, ja que actualment "està tot barrejat" a l'antic immoble que serà remodelat.

El conseller de Presidència, Albert Moragues, ha destacat "la llarguíssima tradició" en les relacions entre Creu Roja i l'Administració i ha destacat que "es tracta d'una organització molt arrelada a Menorca, on hi ha sis assemblees locals i gairebé 3.000 persones vinculades, entre socis i voluntaris". Amb les obres de les seus de Maó i Ciutadella, ha declarat Moragues, "les dues grans assemblees de l'Illa tindran unes instal·lacions adequades pel que fa a comoditat i habitabilitat".

Creu Roja començarà de seguida la tramitació de la sol·licitud de les llicències pertinents perquè els treballs s'executin com més aviat millor, ha ressaltat Bartomeu Pons, qui ha afegit que, mentre l'edifici es trobi en obres, els serveis insulars es "repartiran" i es prestaran des de les oficines d'altres assemblees locals de Creu Roja, com la de Sant Lluís, de la qual ell mateix és l'actual delegat.

Les obres no afectaran a l'estructura de l'immoble, sinó que se centraran en millores en els tancaments, la calefacció i climatització, l'eliminació de barreres arquitectòniques, el condicionament d'aules de formació i la substitució del sistema elèctric.