Creu Roja té més 3.500 voluntaris a Balears


Actualizado 4/12/2009 15:59:56 CET

El perfil del voluntari és el d'una persona jove, amb estudis secundaris i de professió estudiant

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Creu Roja té més de 3.500 voluntaris a Balears, dels quals 2.670 exerceixen la seva tasca a Mallorca, 558 a Menorca i 357 a Eivissa i Formentera, a través de l'oficina autonòmica com de les oficines insulars i locals de l'organització. El perfil del voluntari a les illes és un jove d 'entre 21 i 30 anys, amb estudis secundaris i de professió estudiant.

Amb motiu de la celebració demà, 5 de desembre, del Dia Internacional del Voluntariat, Creu Roja ha emfatitzat que en un any marcat per la crisi econòmica el voluntariat de Creu Roja Espanyola ha reforçat la seva tasca per donar resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables.

El Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, el major moviment solidari del món, ha registrat a Espanya aquest any 25.000 noves incorporacions de voluntariat, 3.600 més que l'any passat. Aquests nous voluntaris s'uneixen als més de 185.000 que ofereixen el seu temps i estan compromesos amb els diferents projectes de Creu Roja.

En un comunicat, Creu Roja ha destacat que la crisi econòmica ha posat de manifest la solidaritat de la gent, al registrar un "important" increment en el nombre d'altes respecte al 2008. El president de Creu Roja Espanyola, Juan Manuel Suárez del Toro, ha assenyalat avui que el Dia Internacional del Voluntariat és una "excel·lent ocasió per reafirmar-nos en la nostra unitat i agermanament amb els milions de voluntaris i voluntàries que constituim l'essència de Cruz Rioja".

Molts dels projectes llocs en marxa durant aquest any per afrontar les conseqüències de la crisi, com el repartiment d'aliments o la recollida i repartiment de material escolar i joguines, s'estan desenvolupant gràcies al treball i implicació dels voluntaris de la Institució, ha recordat Creu Roja.

L'entitat participarà demà com a membre de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears en els actes que l'entitat ha organitzat aquest dissabte al Parc de Ses Estacions.