Creu Roja té uns 2.800 voluntaris a Balears, amb un perfil cada vegada "més plural"


Actualizado 4/12/2008 18:36:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Creu Roja compte a Balears amb el suport d'un total de 2.792 voluntaris, dels quals 1.851 exerceixen la seva tasca a Mallorca, 579 a Menorca i 314 a les Pitiüses, a través tant de l'oficina autonòmica de l'entitat com de les oficines insulars i locals.

En un comunicat, l'organització va remarcar, amb motiu del 'Dia Internacional del Voluntariat' que tindrà lloc demà, que segueix necessitant el suport d'una major nombre de persones que dediquin part del seu temps lliure a col·laborar amb la seva tasca d'atendre a les persones més fràgils de la nostra societat i a la detecció de noves necessitats i per tant a la creació, també, de noves àrees d'activitat.

En perfil del voluntariat a Balears és gairebé coincident amb el de Creu Roja Espanyola, organització que té més de 175.000 voluntaris. Així, presenta paritat de gènere (50,6% de dones i 49,4% d'homes) i varietat de franges d'edat, predominant el perfil de persona jove d'entre 21 i 30 anys (34%) amb estudis secundaris (42%) i de professió estudiant (32%).

Entre el voluntariat immigrant, destaca a Balears el col·lectiu llatinoamericà, amb predomini de persones de l'Equador, el Perú, Colòmbia o Bolívia.

Així, gràcies a l'esforç i al suport d'aquests 2.792 voluntaris, unit al de 14.805 socis i 615 treballadors, Creu Roja puc atendre el 2007 a un total de 240.909 persones a les illes, i va donar suport a altres 33.837 persones del Tercer Món a través dels seus programes de Cooperació Internacional i Ajuda Humanitària.

DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT

La Plataforma del Voluntariat de Balears instal·larà demà una carpa en la Plaza España de Palma, amb motiu del 'Dia Internacional del Voluntariat', des de la que animarà a totes les persones interessades a fer-se voluntaris, oferint-los tota la informació necessària sobre les possibles activitats a fer.

La Plataforma del Voluntariat de Balears està integrada per les associacions Amadiba, Amiticia, Deixalles Sóller, Consell de la Joventut, Creu Roja, Espiral, Feaps, Grup d'Esplai de Mallorca, Probens, Amadip Esment Fundació, Fundació Kairos Acció Solidària, María Ferret, Projecte Jove, Metges del Món, l'Once i l'UNICEF. Entre totes elles sumen un total de 3.967 voluntaris.

D'altra banda, Plataforma del Voluntariat de Balears signarà demà un conveni amb la Conselleria d'Esports i Joventut, que té com a objectiu unir esforços per a la promoció del voluntariat a les illes, tenint en compte que una de les finalitats de la plataforma és participar en l'elaboració de les propostes sobre polítiques i programes de voluntariat que desenvolupin les administracions.