Cuba autoritza la construcció de 30 nous hotels, molts d'ells gestionats per cadenes mallorquines


Actualizado 24/04/2008 21:30:55 CET

Velazco valora "molt positivament" les inversions mallorquines a Cuba i espera que "vagin en augment"

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

L'ambaixador de Cuba a Espanya, Alberto Velazco, va confirmar avui la intenció del Govern cubà d'autoritzar i construir 30 nous hotels, molts dels quals podrien estar dirigits i gestionats per hotelers mallorquins.

Així ho va donar avui a conèixer a una reunió mantinguda amb el delegat del Govern a Balears, Ramón Socías, acompanyat del Cònsol a Barcelona, Carlos Castillo i la consellera María del Pilar Fernández.

La trobada, que s'emmarca a la ronda de visites institucionals i protocol·làries que l'ambaixador està realitzant en totes les comunitats, va transcórrer en un clima de cordialitat, en què van tractar diferents temes que afecten a les relacions entre els dos països i, particularment, en tot el que es refereix a Balears.

Segons Velazco, destaca la "valuosa i imprescindible inversió" en la indústria turística cubana d'empresaris mallorquins, pel que va afegir que espera que "vagi en augment en un futur pròxim".

Velazco ostenta una llarga i densa trajectòria com diplomàtic. Graduat a l'Acadèmia Diplomàtica de Moscou, des de 1962 ha desenvolupat importants funcions en multitud de càrrecs de representativitat, passant per ser l'encarregat de Negocis de Cuba en la República Islàmica del Pakistan i Iraq, o com a ambaixador del seu país al Líban, Iran, Àustria, i ambaixador representant Permanent Altern de Cuba davant de l'ONU. Velazco és Ambaixador de Cuba a Espanya des del 2005.