Grosske proposa una renda mínima perquè cap família es quedi sense ingressos regulars en plena crisis


Actualizado 17/6/2009 16:46:57 CET

El Bloc per Palma demanarà demà al ple l'aprovació d'un codi ètic que permeti exercir un major control davant dels casos de corrupció municipal

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Grup municipal del Bloc per Mallorca, Eberhard Grosske, ha plantejat avui durant el debat de l'Estat de la Ciutat l'aprovació d'un salari social o una renda mínima de caràcter universal per a tots els ciutadans de Palma que no disposin d'ingressos econòmics. L'objectiu de proposta és que "no hi hagi ni una llar a Palma sense ingressos regulars", atès que, segons ha apuntat, "ningú pot subsistir sense una aportació estable".

Es tracta d'una de les principals propostes de resolució que el Bloc presentarà demà, dirigida a donar resposta a la difícil situació econòmica que travessen moltes famílies de Palma. En aquest sentit, Grosske ha plantejat la necessitat d'aplicar una "política agressiva" de compra d'habitatges per poder oferir-les de lloguer amb preus accessibles per a aquells que més ho necessiten.

Amb tot, el regidor ha reconegut que "aquest Ajuntament no té suficients recursos, ni en el millor dels casos, per fer front a tots els recursos socials que s'han de posar en marxa" a la tardor, quan es produeixi el "tsunami social", pel que va reclamar una millor finançament estatal i l'ajuda del Govern balear perquè es faci càrrec de determinats serveis que el consistori no pot afrontar davant del creixent demanda d'usuaris.

"No vull ser el regidor que compti els morts després del tsunami, pel que devem avançar-nos i mobilitzar quants abans tots els recursos disponibles", ha afegit .

En un altre ordre de coses, el portaveu del Bloc ha dit estar "indignat per un nou cas de corrupció que afecta a una de les empreses municipals" -referint-se a l'empresa funerària municipal- "el que evidencia que els mecanismes de control administratius, econòmic i polítics han errat estrepitosament", ha afirmat.

Davant del que ha considerat "una falta garanties suficients per a la detecció de determinats abusos", va proposar l'aprovació d'un codi ètic com una altra de les propostes de resolució que presentaran demà al ple, i que ser " un protocol de control perquè les bones pràctiques siguin una tònica habitual en l'activitat municipal".

"La transparència i el control municipal són una exigència democràtica, però també han de servir per dificultar determinats comportament abusius. És una bona vacuna contra la corrupció", va sentenciar.

A FAVOR DE NO PUJAR L'IBI

Finalment ha donat suport a la proposta de no pujar l'Impost de Béns Immobles anunciada avui per l'alcaldessa, Aina Calvo, al tractar-se, segons la seva opinió, d'un instrument "obsolet, antic i antipàtic, que per a com podria d'únic servir és per castigar els comportaments especulatius".

Davant d'això, ha apuntat l'exigència de la reforma de l'IBI i del finançament local", com propostes que permetin dotar de més fons a l'Ajuntament per fer front als necessitats derivades de la crisi.