L'Ajuntament de Palma congela l'Impost sobre Béns Immobles per fer davant de la crisi


Actualizado 17/6/2009 14:21:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, ha anunciat avui que l'Ajuntament renuncia a actualitzar el Cadastre "en el pitjor moment que hem conegut de la crisi econòmica", de manera que no es veurà augmentat l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per als ciutadans de Palma mentre es prolongui aquesta situació econòmica adversa.

La sala de plens de l'Ajuntament acull avui la primera sessió del debat de l'Estat de la Ciutat, en què l'alcaldessa va centrar el seu discurs en la crisi econòmica i en les mesures anticrisi que preveu portar a terme l'executiu municipal en els pròxims mesos. En aquest context, va anunciar l'aprovació el pròxim ple municipal d'un Pla d'austeritat, a fi de compensar "el descens dels ingressos tributaris per a les arques municipals".

Calvo va qualificar la decisió de congelar l'IBI de "difícil i dolorosa" perquè haurà de traduir-se en una política d'"austeritat pressupostària" els anys vinents, que serà de "difícil gestió", alguna cosa del que "tots som conscients", tot i que ha afegit: "estic segura que és la millor decisió que podem prendre", va sentenciar.

També en aquest àmbit de mesures anticrisi la primera edil va anunciar una "disminució de les traves burocràtiques" perquè l'activitat dels empresaris pugui ser "més àgil", i poder donar celeritat a les llicències urbanístiques que concedeix el consistori. En aquest sentit, ha assenyalat que el repte per a aquest any serà "aconseguir agilitar les llicències perquè obrir un negoci a Palma sigui més fàcil i ràpid".

A més, ha indicat que s'obriran noves oficines amb finestreta única dedicada als emprenedors per poder tramitar la sol·licitud de llicències amb major agilitat.

D'altra banda, pel que fa a les futures actuacions dins del model de 'nova ciutat' que té previst desenvolupar l'equip de govern, Calvo va posar èmfasi en el tramvia, que, segons ha dit, "comportarà una inversió important per a la qual esperem una l'aportació del Govern espanyol".

En tot cas, ha precisat, serà una inversió "inferior a qualsevol metro" i representarà una "millora de la ciutat i un repte per als ciutadans". Tot i això, ha advertit: "no ho acometrem mentre no estigui resolt el problema dels accessos de Palma". "Sabem que per al Consell de Mallorca aquesta és una prioritat, però no desaprofitarem cap ocasió per insistir que ho resolgui (el tema dels accessos) com més aviat".

(HAURÀ AMPLIACÍO)