Nadal insta Calvo que reivindiqui a Madrid un millor finançament per als ajuntaments


Publicado 17/6/2009 15:02:51CET

El portaveu d'UM veu "clarobscurs" algunes dels projectes estrella que impulsa l'equip de govern

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Grup Municipal d'UM, Miquel Nadal, va instar avui l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, que reivindiqui davant del Govern central una millor finançament de les administracions locals, atès que els Ajuntaments són els "principals receptors" dels serveis socials que, en en un moment de crisis com l'actual, són una prioritat.

"Vostè que té veu a Madrid reivindiqui una reforma del sistema de finançament local", li va reclamar el regidor nacionalista a l'alcaldessa durant la la primera jornada del Debat de l'Estat de la Ciutat, qui ha insistit en la necessitat de disposar de més recursos propis per afrontar la "dura i difícil" situació econòmica que "ens obliga a adaptar-nos a ella".

En aquest sentit, va apel·lar als "desequilibris" de l'actual sistema de finançament local que deriven en una "excessiva dependència de les taxes i impostos locals i de les operacions municipals".

Amb tot, i tenint en compte l'actual context de crisis, Nadal ha opinat que el projecte de tramvia de la badia de Palma "no és prioritari" i alhora va mostrar la seva preocupació perquè es posi en marxa una iniciativa que no se sap com es pagarà". "No volem començar un projecte que després s'hagi de parar a falta de recurs", ha manifestat sobre aquesta qüestió.

Durant la seva intervenció a la sala de Plens, el portaveu d'UM es va referir als "clar i foscos" d'algunes de les iniciatives empreses per l'Ajuntament en aquests dos últims anys i, en aquest sentit, li ha recordat a la primera edil que Cort no compta encara amb tots els solars per poder tirar endavant la Façana Marítima, ni tampoc amb el finançament suficient per emprendre l'esmentat projecte.

Alhora, va reclamar una major celeritat en la tramitació de llicències d'activitat, tal com, ha reconegut, "s'han aconseguit millorar la concessió de llicències urbanístiques", a més de més mesures de seguretat ciutadana a la Platja de Palma, zona que contracta una bona part de les places hoteleres de l'Illa (40.000 places turístiques).

Finalment, ha plantejat la necessitat d'acabar "amb l'espectacle" que representa el botelló al passeig Marítim de Palma, un problema que a més d'afrontar-se des de l'educació i el civisme, també cal "disciplina". "Alguns alcaldes socialistes han aconseguit acabar amb el botelló" li ha recordat a l'alcaldessa.