El PP carrega contra Calvo pel seu "lamentable" acció en temes com seguretat ciutadana, turisme o mobilitat


Actualizado 17/6/2009 19:38:36 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafael Durán, va carregar avui contra l'acció desenvolupada per l'equip de govern del consistori a l'entendre que ha estat "lamentable" en assumptes com seguretat ciutadana, turisme o mobilitat. En aquesta última àrea el popular ha criticat que encara no es conegui ni el projecte ni el traçat del futur tramvia.

Durant la seva intervenció en la primera sessió del debat de l'Estat de la Ciutat, el portaveu municipal ha lamentat que la Policia Local hagi vist reduït el seu nombre d'efectius i, a més, que l'alcaldessa, Aina Calvo, "no es fiï dels seus agents i els investigui amb detectius privats".

D'altra banda, ha indicat que Palma ha patit un "abandonament" en matèria turística i ha opinat que s'han invertit més recursos en promoció lingüística que en el foment turístic. Alhora, va posar èmfasi en les "divergències" que existeixen entre l'Ajuntament i aquest sector, diferències que, segons ha remarcat, també es produeixen amb els ciutadans especialment amb els temes sobre mobilitat.

En aquest sentit, es va referir a la substitució dels pilons retràctils pels multímetres, l'anunci de la creació dels inspectors de mobilitat o la "falta de definició" que existeix amb el tramvia de Palma.

Referint-se a la mesura anunciada per l'alcaldessa sobre la congelació de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), ha assenyalat que aquesta iniciativa ha estat una de les propostes que el seu partit ja va presentar en el conjunt de 101 mesures anticrisi. En aquest sentit, ha assegurat que "com a titular està molt bé" però va dubtar que tingui un reflex efectiu en els pressupostos.

Alhora, sobre el discurs de Calvo, ha assenyalat que ha estat com un "resum" de totes les rodes de premsa ofertes per l'equip de govern del consistori, així com que no va comptar amb "res nou" ni amb "molta capacitat d'autocrítica".

(HAURÀ AMPLIACIÓ)