La defensa d'Orejudo demana que socis de Pachi Tanglang vinguin del Japó, Taiwan i Holanda per declarar com a testimonis


Actualizado 26/1/2011 19:58:40 CET

Sol·licita que la jutgessa els citi a declarar perquè donin la seva versió sobre la construcció d'un temple a Búger presumptament amb fons públics

PALMA DE MALLORCA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

La defensa de l'ex enginyer en cap de Carreteres del Consell de Mallorca, Francisco Orejudo, ha sol·licitat a la jutgessa instructora del cas Peatge que citi a declarar en qualitat de testimonis a fins a onze socis de l'entitat de filosofia xinesa Pachi Tanglang, associació a la qual pertany un temple de meditació ubicat a Búger que, segons les investigacions, hauria estat construït amb fons públics del Consell destinats al desdoblament de la carretera Palma-Manacor.

Així ho ha assenyalat a Europa Press el lletrat d'Orejudo, Gabriel Garcías, qui ha especificat que un d'ells vindria de Taiwan, un altre del Japó i un tercer d'Holanda, mentre que la resta pertanyen a Mallorca. L'advocat ha recalcat la necessitat que aquestes persones donin davant de la magistrada la seva versió dels fets entorn de l'aixecament de l'edificació, que segons el parer de la Fiscalia és un xalet que es va construir mitjançant factures inflades per part de constructors subcontractistes de la UTE encarregada de les obres del desdoblament.

En concret, el lletrat ha realitzat aquesta petició mitjançant un escrit presentat davant de la titular del Jutjat d'Instrucció número 5, Ana San José, qui de moment no s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió. Tant Orejudo com la seva companya sentimental, Mónica Florit -també imputada en aquesta causa-, a més d'altres imputats, han negat un desviament de fons del Consell a aquesta construcció en al·legar que aquesta es va edificar el 2007 amb donacions dels socis de Pachi Tanglang procedents no només de territori nacional sinó també de països com Taiwan, la Xina i Holanda.

D'acord a la declaració d'Orellut i Florit, propietària del terreny en el qual s'ubica l'immoble, el cost de la construcció ha pujat a uns 300.000 euros, dels quals ell va aportar dels seus estalvis uns 80.000 com a director de Pachi Tanglang, mentre que la seva parella va pagar uns 20.000, a més de cedir el solar.

Precisament, entorn d'aquests fets han estat interrogats els constructors del temple Sebastià i Bartolomé Cloquell, membres també de Pachi Tanglang i defensats pel lletrat Llorenç Gomila. Es dóna la circumstància que un d'ells ha manifestat en dependències de la Policia Nacional que les despeses de l'aixecament de l'edificació van anar a càrrec dels diners públics destinat al desdoblament tot i que després van modificar davant de la jutgessa la seva versió dels fets.