El Defensor de la Ciutadania tramita un total de 249 expedients des de la seva creació


Actualizado 10/6/2009 17:42:35 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Defensor de la Ciutadania de Palma, Miquel Lladó, ha tramitat un total de 249 expedients des de la creació d'aquesta figura el novembre del 2007, el 37,69% dels quals es va resoldre a favor dels residents i únicament 10 es troben oberts actualment.

Durant la inauguració de la nova oficina del Defensor al carrer Porta de's Camp, Lladó ha assenyalat que durant aquest any el temps mitjà de resolució d'expedients és de 12,9 dies. Alhora, va detallar que el 64% dels usuaris consultats considera aquest període com curt o molt curt i que el 62% realitza una valoració positiva.

Així, ha indicat que l'Oficina tramita temes "molt variats" tot i que ha assenyalat que els departaments que intervenen en major mesura són els d'urbanisme, salut i policia municipal.

Anteriorment, el Defensor prestava els seus serveis des d'una oficina ubicada a Cort, tot i això, amb aquesta nova es reforçarà la seva imatge d'"independència i confidencialitat" davant dels ciutadans, va detallar Lladó.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, ha remarcat que aquest "espai propi" li permetrà una "connexió directa" amb la ciutadania.

Lladó també va fer referència al gran augment de persones que va acudir a l'Oficina per assessorar-se durant el mes passat, que va funcionar de manera provisional. Tot i això, segons ha assenyalat, el nombre d'expedients "es manté".

L'Oficina està oberta de 09.00 a 14.00 hores i disposa de recepció, sala de reunions, dos despatxos i banys adaptats. Aquesta és accessible a persones amb mobilitat reduïda.