La Defensora del Poble demana per tercera vegada al Consell de Formentera que faciliti informació al PP


Actualizado 28/12/2010 19:21:31 CET

Els 'populars' acusen al president insular de gestionar la institució "com si fos la seva finca privada"

EIVISSA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'oficina de la Defensora del Poble ha enviat un tercer escrit al Consell de Formentera en què se li reitera que enviï la informació sol·licitada pel PP i que, segons aquest partit, l'equip de Govern insular -GxF i PSOE- "nega al principal partit de l'oposició, fent un ús partidista de la informació i de la institució".

Per aquesta raó, els 'populars' han denunciat que el president insular, Jaume Ferrer, procedeix "de manera autoritària i prepotent, oblidant que els membres del Grup Popular al Consell també són consellers i formen part del Consell".

Per al PP, és "encara més greu que el senyor Ferrer no remeti la informació a la Defensora del Poble una vegada se'ls ha requerit i se'ls hagi d'exigir per tercera vegada".

Davant d'aquest procedir, els 'populars' han recordat que "el dret a la informació és un dret bàsic dels grups amb representació municipal i fins i tot l'any passat es va aprovar una moció al ple del Consell, a iniciativa del PP, perquè es garantís aquest dret".

El principal partit de l'oposició a Formentera considera que, "amb aquesta actitud, Jaume Ferrer se salta a la torera la Llei de Règim Local, la Llei de Consells i el mateix reglament de funcionament del Consell, ocultant informació a l'oposició i gestionant el Consell com si de la seva finca privada es tractés".

Des del PP han ressaltat que, entre la informació sol·licitada, es troben temes de "gran valor", com la documentació sobre tots els expedients relacionats amb el cobrament de les taxes en Ses Illetes; els diners recaptats i l'ús que es li dóna; el projecte de fondeig a la zona, així com informació sobre el conveni de carreteres, subvencions estatals, dietes i despeses de representació dels consellers, expedients sancionadors o llistats d'establiments i les seves respectives llicències.