Denuncien ineficàcia per part d'Emaya en la retirada i gestió dels residus tòxics


Actualizado 2/7/2009 21:21:19 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Associació de Professionals i Empresaris Ecologistes de les Balears (Apeeib), Jaume Rivera, ha denunciat avui mitjançant una missiva la falta d'eficiència i correcta gestió per part de l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram (Emaya) en la retirada i gestió de residus tòxics i va alertar que "el dia menys esperat podrà tenir lloc un greu accident mediambiental".

En una carta enviada a Europa Press, Rivera ha remarcat la necessitat d'adoptar mesures preventives per posar fi a aquesta situació ja que Mallorca "necessita solucions, no més càrregues mediambientals".

En aquest sentit, el president de l'Associació ha criticat que hagi hagut d'abonar la quantitat de 100 euros perquè una empresa privada recollís unes restes de pintura en el seu domicili, considerats com productes químics contaminants, pel que va reiterar la possibilitat que qualsevol persona "no tan sensibilitzada" els llanci en el contenidor de deixalles amb les negatives conseqüències que aquest fet podria ocasionar.

Així, Rivera va relatar que per conèixer què fer amb la pintura cridà a Emaya, que primer li ha informat que havia de posar-se en contacte amb un punt d'informació de la Conselleria de Medi Ambient, inexistent -segons ha assenyalat- i que, en una segona trucada, ja li van manifestar que és una empresa privada l'encarregada de fer aquestes gestions.

Per tot això, es va qüestionar sobre si Emaya no hauria de donar una solució a aquest problema ja que els ciutadans ja paguen per la retirada de les deixalles, així com per la seva correcta gestió.