La despesa dels turistes estrangers a Balears baixa un 18% durant el mes de novembre


Actualizado 28/12/2010 14:23:11 CET

Entre gener i novembre, les illes són la segona comunitat amb més volum d'ingressos al concentrar 8.660 milions d'euros

MADRID, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

La despesa dels turistes internacionals que van recalar a Balears durant el mes de novembre es va situar en 122 milions d'euros, fet que suposa un descens del 18,1% respecte al mateix període de l'any passat i col·loca a les illes com la sisena comunitat en volum d'ingressos durant aquest mes, segons les dades de l'enquesta de despesa turístic, Egatur, elaborada pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

La despesa per turista durant el mes passat a Balears va arribar als 1.046 euros per persona, un 2,4% més que l'any passat. Mentrestant, la despesa diària dels visitants a l'arxipèlag ha baixat un 7,5% després de situar-se en 91 euros per jornada.

El novembre, la despesa total dels turistes internacionals a nivell nacional ha pujat a 2.930 milions d'euros, un 3,1% més que en el mateix mes de l'exercici passat. Es tracta del setè mes consecutiu en què es registra un increment de la despesa.

Per comunitats, Canàries ha estat la primera autonomia receptora de despesa en el mes de novembre, concentrant una despesa total dels turistes estrangers de 914 milions d'euros. La següent comunitat ha estat Catalunya, amb 612 milions d'euros i un creixement pròxim al 12% respecte a novembre de l'any passat.

Respecte a l'acumulat entre gener i novembre, Balears és la segona comunitat amb més volum de despesa fet pels turistes forans al concentrar 8.660 milions d'euros, un 0,6% més que els ingressos assolits en el mateix període de l'any passat.

La despesa per turista en aquests onze mesos del 2010 va arribar a en la comunitat una taxa de 952 euros, cosa que representa un descens de l'1,3%. Mentrestant, la despesa diari ha estat de 110 euros, un 6,7% més que en 2009.

A nivell nacional, la despesa total dels turistes internacionals va arribar en els onze primers mesos de l'any als 46.259 milions d'euros, fet que suposa una millora del 2,4% respecte al mateix període de l'exercici passat.

En el conjunt del país, la despesa mitjà per persona i la despesa mig diari han registrat sengles increments en el període, fins a arribar als 927 euros (un 1,2% més) i els 98 euros (3,7%), respectivament.