Detingudes tres persones a Palma per estafar 14.000 euros en la compra d'aliments per internet


Actualizado 10/12/2010 15:40:35 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

Agents del Grup de Crim Organitzat adscrit a la Brigada de la policia Judicial de la Prefectura Superior de Policia de les Balears han detingut a tres persones a Palma per estafar 14.000 euros en la compra d'aliments per internet amb targetes fraudulentes.

Segons ha informat la policia en un comunicat, el mes de novembre passat els agents van detenir a dues dones de 27 anys i a un home de 30, tots ells amb antecedents per estafa, per la seva presumpta participació en diverses transaccions fraudulentes a través d'internet.

La investigació va començar el mes de juny passat, moment en el qual ha estat enviada a aquestes dependències la denúncia interposada a la península pel responsable del departament de vendes a través de mitjans electrònics d'una coneguda cadena d'alimentació, en què es denunciava una sèrie d'estafes a través de la seva pàgina web.

El "modus operandi" dels delinqüents consistia que, registrant-se amb diferents usuaris, realitzaven compres a través de l'esmentada pàgina, pagant sempre amb targetes bancàries i sol·licitant el lliurament de la mercaderia el mateix dia, és a dir, en servei "urgent".

Una vegada l'empresa feia el càrrec de la compra, lliurava la mercaderia en diferents domicilis de Palma, si bé en el transcurs dels dies posteriors els imports eren tornats per l'entitat bancària, al·legant que aquestes numeracions corresponien amb les de targetes fraudulentes, per la qual cosa els autors de les esmentades compres aconseguien el gènere sense haver de desemborsar un només euro.

Per evitar ser detectats, els detinguts utilitzaven xarxes wifi de veïns, utilitzaven els ordinadors de cibercafès, facilitaven dades ficticis o de familiars, als qui utilitzaven per evitar aixecar sospites demanant-los que es fessin càrrec de la lliura de la mercaderia, al·legant qualsevol excusa per no estar a casa en aquell moment.

Una vegada es van veure descoberts, van intentar sense èxit fer-se passar per advocats davant de l'empresa defraudada, sol·licitant-los tancar el deute, ha assenyalat la policia.