El Dic Son Blanc de Ciutadella estarà operatiu per a juny de 2011


Actualizado 20/7/2010 20:33:32 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Les obres del Dic de Son Blanc de Ciutadella estaran finalitzades per a les pròximes festes de Son Santjoan, el juny de 2011, segons ha anunciat avui el conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero.

Així ho ha afirmat Carboner, qui ha informat que la Comissió balear de Medi Ambient va acordar dilluns passat l'exoneració de l'obligació de fer una nova avaluació d'impacte ambiental de l'ampliació del Dic de Son Blanc, el que permetrà que demà s'aprovi la contractació del projecte de dues parts de la infraestructura que fan falta per acabar el projecte.

La diputada del PP Antònia Gener ha dit al respecte que espera que les previsions del Govern es compleixin perquè l'illa pugui comptar el pròxim any amb aquest port exterior "que millori les comunicacions marítimes, que doni seguretat portuària i que minimitzi els efectes de la rissaga".

Gener ha assenyalat que el conseller haurà de "posar tot el seu esforç" perquè l'empresa constructora compleixi amb el termini que ha anunciat i ha recordat que aquestes obres acumulen un fort retard que ha duplicat el temps previst, passant de dos a quatre anys.

També ha apuntat que caldrà exigir a l'empresa constructora "l'estricte compliment de les normes de seguretat" en les obres, després que la setmana passada un dels treballadors morís en un accident laboral després de caure amb la seva escombradora al mar des d'un dels molls interiors del dic de Son Blanc.

Alhora, Carboner ha agregat que queden "moltes coses per fer" com el vial que comunica amb el port o l'estació marítima.