Diputades de Menorca creuen que la legislatura ha estat "complicada" a causa de a la corrupció i la crisi econòmica


Actualizado 27/1/2011 19:34:06 CET

MENORCA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

Les diputades menorquines del PSOE Cristina Rita i Margarita Mercadal han reconegut aquest dijous que l'actual legislatura ha estat "complicada" a causa d'especialment als casos de corrupció destapats, especialment per part de polítics del PP i de UM, i a la crisi política que assoleix Balears.

"La ruptura del pacte de govern amb UM ens va obligar a governar en minoria i, tot i que molts creien que en pocs mesos s'haurien de convocar eleccions anticipades, hem finalitzat la legislatura amb l'aprovació de nombroses lleis de manera consensuada", ha assenyalat Rita.

En concret, la diputada socialista ha indicat que al final de la legislatura s'hauran aprovat una mitjana de 38 lleis, una xifra semblant a la d'anteriors mandats. Tot i això, ha admès que no s'ha pogut aprovar la Llei d'Acompanyament de Pressupostos ni la Llei de Pressupostos, a l'haver-se prorrogat els comptes de cara a 2011.

Rita ha afegit que, del total de les 30 lleis que s'han aprovat fins ara, 17 han estat ratificades per unanimitat. Alhora ha indicat que durant tot el mandat socialista s'han aprovat per unanimitat 246 de les 410 proposicions no de llei presentades, fet que suposa un 60%.

En relació amb la complicada conjuntura econòmica, Rita ha confessat que l'equip de govern no ha pogut portar a terme totes les iniciatives previstes però, per contra, ha postil·lat que els socialistes "han instaurat les bases perquè quan aconseguim sortir de la crisi la comunitat estigui preparada".

Aquestes han estat algunes de les conclusions assolides durant les jornades parlamentàries del PSOE que van tenir lloc dimarts passat a Palma de Mallorca i que aquest dijous han presentat a Menorca les diputades.

"Ha estat una reunió molt intensa i amb molt contingut durant el que es va revisar el treball fet durant els passats quatre anys, es van definir les expectatives de cara als pròxims mesos i es va portar a terme una anàlisi de la situació de la comunitat autònoma", ha remarcat Mercadal.

"Ha quedat demostrat que hi ha una altra forma de governar basada en l'honestedat i en el consens", ha subratllat la socialista. En aquest sentit, ha assenyalat que un dels exemples clars de la capacitat de diàleg del Govern ha estat el Pacte per la Competitivitat, l'Ocupació i la Cohesió Social. Per part seva, Rita ha destacat que el Govern de Francesc Antich s'ha distingit per la transparència i la participació dels agents socials i econòmics.

D'altra banda, les diputades han posat èmfasi en les prioritats del partit abans que finalitzi la legislatura que inclouen l'aprovació de les Propostes de Llei de la bona administració i del bon govern, de funció pública, del terra i d'igualtat. "Tenim confiança que el Parlament doni llum verda a aquestes normatives que consideram de gran importància", ha postil·lat Rita.

Mercadal ha finalitzat la seva intervenció amb un missatge optimista en relació amb el sector turístic. La diputada s'ha referit a les paraules del secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Carlos Ocaña, qui ha afirmat fa poc que Balears sortirà de la crisi abans que la resta del país gràcies a la influència del turisme ja que els principals mercats emissors, Alemanya i Gran Bretanya, ja estan notant millores a nivell econòmic.

La diputada ha recordat l'aposta del Govern per la indústria tecnològica i la innovació, sense deixar de banda la sostenibilitat del territori. "A Menorca, a diferència d'en altres Illes, s'ha sabut protegir el territori i a dia d'avui s'ha demostrat que aquest és un valor afegit de cara a la indústria del turisme", ha afegit.