La Direcció General d'Emergències amplia l'alerta groga a Eivissa i Formentera per altes temperatures


Actualizado 24/8/2010 16:57:52 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General d'Emergències ha ampliat a Eivissa i Formentera l'Índex de Gravetat Zero (IG-0), del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per les altes temperatures, que ja s'ha decretat aquest dilluns a Mallorca.

Així, l'activació de l'IG-0, que es correspon amb l'alerta groga de les agències meteorològiques, s'ha fet atenent a les informacions rebudes des de la direcció territorial a Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia, segons les quals, es preveuen temperatures màximes de 29 graus a les pitiüses.

La Direcció General d'Emergències decreta l'alerta groga quan la informació rebuda permet preveure la imminència d'un fenomen advers habitual, però potencialment perillós. D'aquesta manera, s'activa quan la probabilitat que aquest fenomen finalment es produeixi és petita, concretament, entre un 20 i un 40%.

Concretament, l'Institut Nacional de Meteorologia preveu per a aquest dimarts a Balears intervals de núvols baixos, estenent al llarg del demà a poc ennuvolat.

Alhora, preveu a Menorca i al nord i nord-est de Mallorca, temperatures en lleuger a moderat descens i a la resta, sense canvis o en lleuger ascens, amb mínimes de 15 en Lluc i 19 a Palma i màximes de 29 a Palma i Eivissa i 30 a Sa Pobla i Lluc.