El documental 'Els monstres de ca meva' resulta premiat com a millor llargmetratge en el Festival Inquiet de València


Actualizado 29/11/2010 18:21:23 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

El documental 'Els monstres de ca meva', basat en el testimoni d'una mare de Mallorca que acull en la seva família a nens que han viscut greus situacions personals com abusos sexuals o maltractaments, ha estat premiat com a millor llargmetratge en el Festival Inquiet de València.

Al Festival, que ha fet la seva sisena edició aquest diumenge, concorren obres audiovisuals realitzades en qualsevol varietat de la llengua catalana. 'Els monstres de ca meva' està dirigit per Marta Hierro i Alberto Jarabo i coproduït per Quindrop Produccions Audiovisuals i IB-3. La cinta, que incorpora animació a la imatge real, mostra diferents situacions com maltractaments físics i emocionals, abusos sexuals o les negligències que pateixen alguns nens per part dels seus pares o de les persones del seu àmbit més pròxim.

Alhora, és un projecte multiplataforma pioner a Balears que inclou, a més del documental, una pàgina web i la utilització de les xarxes socials per sensibilitzar sobre la realitat de la desprotecció infantil. Així, actualment ja han vist 12.000 persones el documental a través d'internet i 1.800 són membres actius de les seves pàgines en Facebook i Twitter.

La cinta presenta les experiències de persones que han patit desprotecció durant la seva infància o que estan en contacte amb nens que l'han patit, a més de fer una anàlisi psicològic a una societat que no reconeix aquests casos com a propis. A més, el documental, que té com protagonista a Carmen Artero, presenta altres testimonis de persones que han patit desprotecció durant la seva infància.

El Festival Inquiet és una projecte de la Fàbrica de la Llum, associació cultural que té com a objectiu crear i difondre el cinema en català. Així, el seu objectiu és aglutinar els millors audiovisuals i convertir-se en una plataforma fonamental de la cultura catalana.