Els accidents laborals 'in itinere' es redueixen un 13% entre gener i setembre del 2010


Actualizado 27/1/2011 19:50:08 CET

PALMA DE MALLORCA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

El nombre d'accidents laborals 'in itinere', és a dir els que es van produir entre el domicili i el lloc de treball o a la inversa, entre els mesos de gener i setembre del 2010 es van reduir a Balears un 13,1% en relació amb el mateix període del 2009, segons ha informat aquest dijous la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló.

Durant la inauguració de la jornada 'La seguretat viària en l'empresa. Seguna trobada de bones pràctiques' s'ha detallat que aquest tipus d'accidents van representar el 10,18% del total dels registrats durant els nou primers mesos del 2010. A més, el 98,2% va tenir caràcter lleu.

Malgrat la baixada en relació amb les xifres del 2009, Barceló ha remarcat la importància de continuar incidint en la prevenció i ha destacat l'interès del seu departament per col·laborar amb la Direcció General de Trànsit i amb la Inspecció de Treball.

Durant la jornada, organitzada per la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària i promogut per la Direcció General de Trànsit, l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene a la Feina i la Direcció General de Salut Laboral, està prevista la presentació del manual de bones pràctiques i la pàgina web 'Seguretat viària en empreses'.

A més, durant l'acte es va posar de manifest que al 2009 es van produir gairebé 700.000 accidents de treball amb baixa, dels quals el 9,8% van estar de trànsit. Concretament, segons han dit, un de cada tres accidents laborals mortals s'ha produït per trànsit.

La jornada, que dóna continuïtat a la celebrada el gener del 2010 a Madrid, té la participació d'al voltant d'un centenar de professionals del món de la prevenció de la seguretat viària, com per exemple directors generals, gerents, responsables de recursos humans i de prevenció, de Balears, Madrid, Navarra i Astúries.

Aquest esdeveniment té com a objectiu analitzar els accidents de trànsit a l'àmbit laboral, especialment els 'in itinere', i destacar la importància de la prevenció per abordar aquest problema. A més de Barceló, han estat presents, entre d'altres experts, el director de la Direcció General de Trànsit, Pere Navarro; el representant del Consell Europeu de Seguretat en el Transport (ETSC) Ilyas Daoud.