Els creditors accepten les condicions de pagament d'un total de tretze empreses de Drac


Actualizado 20/7/2010 18:22:18 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els creditors del grup Drac han acceptat les condicions de pagament de tretze dels quinze convenis plantejats pel Jutjat per saldar els deutes de les companyies de la societat empresarial. En concret, els dos convenis no aprovats han estat l'establert per a la Promotora Polígon Santa María S.L. i el d'Autorecambios Hilario S.L., aquesta última suspesa per arxiu de pagament.

El Jutjat del Mercantil número 1 de Palma ha celebrat aquest matí les últimes cinc juntes de creditors del concurs voluntari de Drac, en les que s'han votat a favor les propostes de pagament elaborades per cadascun dels deutors concursats de les societats limitades Vicente Grande Garau, Binimaria, Novadenia i Bini Sageta.

En el cas de la Promotora Polígon Santa María S.L., la junta s'ha celebrat però no hi ha hagut 'quòrum', ja que no s'ha arribat al tant per cent mínim de vots que estableix la llei concursal vigent per aprovar el conveni. Per tant, aquesta societat entrarà ara en una fase de liquidació.

Una vegada finalitzada la fase comuna del concurs i discutida la fase de conveni, els creditors tenen deu dies per impugnar els termes establerts a cadascun dels convenis que s'han aprovat per a cada societat, si ho consideren oportú. Així, queda obert el termini per complir el calendari de pagaments determinat i establert amb cada empresa. La llei concursal estableix que el Jutge dictarà sentència passats deu dies després de cada junta celebrada.