Els hotelers de la Platja de Palma veuen amb bons ulls Joan Sastre com a futur conseller de Turisme


Actualizado 4/12/2009 15:53:56 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Des de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma es preveu amb bons ulls l'actual director general de Promoció Turística, Joan Sastre, que sona com a futur conseller de Turisme en substitució del dimissionari Miquel Nadal, perquè considera que es tracta d'algú que ja porta més de dos anys en el departament autonòmic i, per tant, coneix el seu funcionament intern i podria donar l'"impuls definitiu" al projecte de rehabilitació integral d'aquesta zona.

Així ho ha manifestat avui, en declaracions a Europa Press, el president d'aquesta patronal zona, Francisco Marín, qui entén que "seria la millor solució per a aquest any i mig que queda de legislatura", tot i que ha admès que es tracta d'una opinió "personal", ja que no ha tingut temps de consultar-ho amb la resta d'associats i, d'altra banda, ha descartat que "ens vagin a fer cas".

Entre els principals avantatges que veu Marín en Sastre, qui anteriorment ha estat alcalde de Porreres (Mallorca), destaquen la tasca feta des que va començar el Govern del pacte i la circumstància que és membre d'Unió Mallorquina (UM), partit sobre el qual va recaure la gestió de l'àrea autonòmica de Turisme, que, des de 2007, ha conegut ja a dos responsables, Francesc Buils i Miquel Nadal.

Al seu torn, el conseller de Turisme és també president del Consorci per a la Rehabilitació Integral de la Platja de Palma, i, segons Marín, "en principi", la pròxima persona que detingui un càrrec, també ho farà amb l'altre, a l'estar les dues gestions "lligades" dintre seu de manera indivisible.

Tot i això, amb la sortida de Nadal, aquest òrgan, en què participen, a més de la iniciativa privada, la Secretaria d'Estat de Turisme, el Govern, el Consell de Mallorca i els ajuntaments de Palma i Llucmajor, queda sense una cap visible, tot i que es mantindrà en funcionament perquè té una gerent, la també ex consellera Margarita Nájera. Representants de totes aquestes entitats es donen cita cada dos mesos per analitzar l'avanç d'aquest ambiciós projecte transformador.

De moment, Francisco Marín es resigna i recorda que "no fem una altra cosa que esperar", en aquest moment, que es presenti el projecte definitiu de la rehabilitació integral del veterà nucli turístic. Una dinàmica que es complica ara amb el sobtat canvi en la presidència del consorci, que, d'altra banda, no estranya a l'hoteler, qui considera que "hem arribat a un punt que no caldria haver arribat mai", pel que fa a la situació política balear.