Els pares d'alumnes dels col·legis del Parc Bit exigeixen un altre cop al Govern el concert educatiu


Actualizado 24/4/2008 21:13:11 CET

La Conselleria d'Educació al·lega que aquest any no ha concedit el concert a cap altre centre sinó que només ha ampliat ajudes

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

Les associacions de pares i mares (AMPA) dels col·legis Aladern, Aixa i Llaüt, ubicats en el Parc Bit de Palma, van exigir un altre cop a la Conselleria d'Educació i Cultura el concert educatiu d'aquests centres perquè sigui l'Administració la que destini fons públics per al seu sosteniment, de manera que es garanteixi l'ensenyament gratuïta en aquests centres i les 250 famílies no es vegin obligades a fer-se càrrec de les despeses.

Així ho van exposar avui en roda de premsa el president de l'AMPA de Llaüt, Pedro Chouciño, i el de l'AMPA d'Aladern i Aixa, Eduardo Martínez, els qui van expressar la seva "perplexitat" pel fet que el departament dirigit per Bàrbara Galmés els denegui les ajudes i van considerar una "falta de respecte" que la consellera no atengui les seves peticions, a més de titllar de "contradictoris" els arguments esgrimits per diversos membres de l'executiu autonòmic.

Martínez va recordar que la Conselleria ja va rebutjar el passat 2 de setembre la petició dels col·legis, propietat de la Fundació Educació i Família, per no disposar de l'autorització d'obertura i funcionament dels centres -llicència que van adquirir el dia 14-, malgrat que el centre s'havia encarregat de les despeses desemborsant una "important" quantitat de diners en llibres i uniformes.

D'aquesta manera, les AMPAS han demanat que per al pròxim curs escolar se'ls concedeixi el concert tot i que la consellera "no ens ha atès al·legant motius d'agenda", va criticar Martínez. Alhora, va comentar que, per part seva, el director general de Planificació i Centres, Miquel Martorell, va al·ludir a problemes d'ubicació, i finalment, la portaveu del Govern, Margarita Nájera, va manifestar que s'està negociant el concert "però de moment no sabem res".

"Uns o altres falten a la veritat", va emfatitzar Martínez, qui va recriminar la "falta de coherència de l'Executiu balear i li va exigir explicacions sobre els inconvenients que impedeixen l'obtenció del concert. Segons la seva opinió, la incorporació d'aquests tres col·legis a la xarxa concertada de col·legis seria "molt bo" a causa dels "èxits" acadèmics dels seus alumnes i al nivell de l'ensenyament impartida, el que ajudaria a reduir les taxes de fracàs escolar, "que falta fa a Balears".

En aquestes circumstàncies, Martínez va assegurar "no voler imaginar altres motius subjectius o d'amistat" pels que la Conselleria denega les ajudes. Tot i això, va confiar que membres del Govern "recapacitin, ja que és de sentit comú voler millorar el nivell educatiu de les illes". Finalment, va recordar que el cost d'escolarització de cada fill en aquests centres va des de 300 a 350 euros al mes.

REACCIÓ DE LA CONSELLERIA

Per la seva banda, fonts de la Conselleria d'Educació van respondre a aquestes acusacions, en declaracions a Europa Press, justificant que durant aquest curs el Govern no ha concedit concerts a cap centre sinó que les úniques actuacions que ha portat a terme en aquest sentit han estat ampliar les línies d'ajuda dels centres que ja comptaven amb concert, ratificant així les justificacions exposades per Nájera la setmana passada, qui va assegurar que no es descarta que els col·legis del Parc Bit puguin ser concertats en un futur.

Pel que fa a l'actitud criticada per les AMPAS sobre Galmés, la Conselleria va al·ludir al seu "ajustada" agenda i alhora va manifestar que, per al pròxim curs escolar, encara no hi ha previsions de concerts ja que va en funció de les necessitats d'escolarització dels col·legis. "Els recursos del departament són limitats i encara no està estudiat si s'atorgaran aquestes ajudes", van recalcar.

Finalment, van assenyalar que a mitjans del mes de març passat, Martorell va visitar els centres d'Aladern, Aixa i Llaüt i va explicar les raons per les quals a l'actual curs la Conselleria no els va concedir els concerts, justificant que el departament no els ha atorgat en cap altre col·legi.