Els promotors del golf de Son Bosc demanen la nul·litat del procés sancionador iniciat contra ells pel Govern


Actualizado 24/8/2010 17:28:16 CET

Consideren que vulnera els principis de legalitat i de tipicitat

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

La societat promotora del Golf de Son Bosc, a Muro, ha presentat en el Registre General de la Direcció General de Biodiversitat del Govern un incident de nul·litat d'actuacions contra la resolució amb la qual es va donar començament a un procediment sancionador contra els promotors del projecte i l'empresa constructora, al considerar-la inconstitucional per vulnerar els principis de legalitat i de tipicitat.

Tal com han asseverat els promotors en un comunicat, en els 13 folis de la resolució del director general de Biodiversitat, Vicenç Vidal, "s'oblida deliberadament" el contingut de la Llei de declaració d'interès autonòmic de la construcció del camp de golf, que va entrar en vigor el passat 6 d'agost.

A més, en el document "es canvia una paraula" per justificar la resolució, concretament l'article 22 de la Llei de patrimoni natural i de la biodiversitat, amb l'objectiu de "canviar la interpretació de la normativa". Un fet que consideren "molt greu" tractant-se d'un representant de l'administració pública que "el que ha de fer és complir la Llei i fer-la complir".

En aquest context, els promotors asseveren que el director general de Biodiversitat no té competència sobre la finca on es construeix el Golf de Son Bosc ja que "no hi ha cap tipus de declaració d'espai natural a la finca", mentre que lamenten que la resolució pretén justificar-se d'acord amb diferents normatives, la majoria de les quals "han estat anul·lades o no estan en vigor.

És per tot això que han demanat a Vidal que rectifiqui la seva resolució, "nul·la de ple dret", a més de la identificació de l'autoritat i del personal al servei de la Direcció General sota la responsabilitat dels quals s'ha tramitat la resolució. Al seu torn, asseveren que la promotora del Golf de Son Bosc es reserva el dret d'emprendre les accions de responsabilitat patrimonial i penal per depurar la possible responsabilitat d'aquestes persones.

Els promotors recalquen alhora que els perjudicis econòmics que aquest retard en l'execució de les obres està provocant als promotors, supera de sobres els 15.000 euros diaris. Finalment, han recordat que el projecte disposa del permís d'instal·lació (gener del 2008), la llicència d'edificació i ús del terra (març del 2008), així com la declaració d'interès general de les obres i de les instal·lacions (desembre del 2006), entre d'altres títols administratius "plenament en vigor".