Els restauradors de Mallorca avisen que no faran "de policies" ni seran "responsables" d'altres amb la Llei Antitabac


Actualizado 28/12/2010 19:23:25 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de Restauració de Mallorca-CAEB, Pilar Carbonell, ha avisat que els responsables dels bars i restaurants no faran "de policies", ni tampoc es poden fer "responsables" dels actes d'altres, una vegada entri en vigor la Llei Antitabac el pròxim 2 de gener, que prohibirà fumar en tots els establiments tancats.

Després de reunir-se, al costat del president de l'Associació de Sales de Festa i Discoteques, Pedro Vidal, amb la directora general de Salut Pública i Participació, Margalida Buades, Carbonell ha subratllat que les multes per infraccions a l'esmentada Llei han de mantenir la "mateixa lògica que tenen les del cinturó de seguretat en els vehicles, per les quals no es multa al propietari del vehicle, sinó a l'infractor".

Al preguntar Carbonell en quina autoritat pública han de recolzar-se els restauradors en cas de tenir un infractor en el seu establiment, la directora general de Salut ha informat que serà el cos de Policia Local l'encarregat en cada municipi de vetllar pel compliment d'aquesta Llei en el sector restauració i, en el cas de discoteques, també intervindrà la Guàrdia Civil, amb la qual s'establirà un protocol d'actuació.

Per la seva banda, la presidenta de Restauració ha sol·licitat suport a la Conselleria de Sanitat perquè insti als Ajuntaments que "les ordenances municipals d'ocupació de via pública s'adaptin a la nova realitat que imposa l'entrada en vigor d'aquesta Llei", ja que, de no adaptar-se, ha advertit que "existirà una nova font de soroll i de brutícia".

A petició de l'Associació de Sales de Festes i de la Associació de Restauració, es crearà una Comissió Mixta de seguiment específica dels sectors d'oci, que té previst reunir-se a començament de febrer per fer el primer cort de revisió d'aplicació de la Llei.

Finalment, Buades ha manifestat la "fermesa i serietat" amb la qual des de la Conselleria de Salut es pensa aplicar la Llei Antitabac, si bé ha acceptat la creació de l'esmentada Comissió durant un període "lògic d'adaptació".

A més, ha anunciat que, aviat, començarà una campanya de comunicació i conscienciació en premsa i ràdio, així com la impressió dels cartells oficials que a Balears recordaran la prohibició de fumar a l'entrada de cada establiment.