Els sindicats critiquen la persecució i desorganització de la Policia Local i demanen la destitució de l'Intendent Cap


Actualizado 10/6/2009 17:36:12 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Juny (EUROPA PRESS) -

Un total de cinc sindicats -STEI-i, el Sindicat Professional de Policies Municipals (Sppme), la Unió Sindical Obrera de Balears, CSI-CSIF i CCOO- van criticar avui la situació de "malestar, persecució i desorganització" que té actualment el col·lectiu de la Policia Local de Palma i, per aquesta raó, han demanat la "immediata destitució" de l'Intendent Cap, Nicolás Herrero.

Així, han assenyalat que s'incompleixen de manera reiterada els acords que regulen les seves condicions laborals, especialment en els aspectes relacionats amb l'accés als llocs de treball i els canvis de destí, els quals "són utilitzats com premis i càstigs", van opinar en un comunicat.

Així, van lamentar que les reunions que mantenen amb el consistori "no serveixin" per solucionar els problemes i que no hi hagi "voluntat d'arribar a acords" i "s'imposi" de manera unilateral la "voluntat de la Direcció".

Els sindicats van remarcar que existeix un "desinterès" a crear un reglament intern per al col·lectiu, a establir-se uns serveis mínims i en el sistema d'hores extres. Alhora, han assenyalat que "la gota que ha ple el got" ha estat la "perversió" en la incoació d'expedients disciplinaris "gairebé a nivell de persecució, execucions públiques i filtracions a la premsa" quan, segons han indicat, cal protegir la identitat dels afectats d'expedients.

Per aquesta raó, van manifestar que no estan en contra que es realitzin investigacions als qui incompleixin el règim disciplinari però sí han assenyalat que aquestes s'han d'executar de manera "interna i objectiva". Així, van qualificar de "sospitós" que no s'investigui a alts càrrecs que es troben en processos penals.