Els sindicats pitiüsos no tornaran a reunir-se Pomar si no veuen voluntat d'augmentar el pressupost en Sanitat


Actualizado 4/12/2009 19:15:48 CET

Muela va recalcar que "aquesta lluita no es pot perdre"

EIVISSA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Els delegats sindicals de la sanitat pública pitiüsa SAE, CSI-CSIF, SATSE, UGT i CCOO no tornaran a reunir-se amb el gerent de l'Ib-Salut, Josep Pomar, segons han informat a Europa Press durant la tercera seguda feta en protesta a la retallada pressupostària d'aquest matí a les portes de l'hospital de Can Misses, a Eivissa.

La delegada sindical del CSI-CSIF, Teresa Arce, ha explicat que "els sindicats hem decidit no mantenir més reunions" amb el president de l'Ib-Salut perquè "per escoltar el mateix i dir-nos que som molt pobres i que el pressupost no es pot augmentar, per això no ens reunim".

Tot i que Arce ha assegurat que tornarien a reunir-se sempre que es presenti "una proposta seriosa que mostri senyals de voler augmentar el pressupost".

Per la seva banda, el delegat sindical de la UGT, Paco Muela, ha subratllat que "aquesta reivindicació s'està escalfant molt". A més, va recalcar que es tracta d una "lluita que no es pot perdre sinó es produirà un col·lapse en la sanitat pública pitiüsa". Per aquest motiu, preveuen fer més reivindicacions els pròxims dies.

Al costat d'això, Muela ha confirmat que els sindicats van mantenir la primera reunió de "presa de contacte" amb el nou gerent de Can Misses, Julio Villar. Reunió que va servir "per presentar que pensam i les nostres propostes", ha conclòs Muela.

El pressupost de l'Ib-Salut destinat per a Eivissa en 2010 és un 34,5% inferior al del 2009. Aquest any el Govern balear va disposar 3.735.775 euros per a la sanitat eivissenca, xifra que es reduirà fins a 2.446.231 euros l'any que ve, és a dir, gairebé 1.300.000 euros menys. A Formentera el pressupost del Servei de Salut passa de 229.450 euros a 223.171 euros, 6.000 euros menys.