Els sindicats de SFM afirmen que les molèsties han estat "mínimes" i titllen d'"abusius" els serveis mínims


Actualizado 16/6/2008 13:34:02 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

Els sindicats CSI-CSIF, UGT, CCOO i STEI pertanyents al Comitè d'Empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) han afirmat avui que les molèsties per als usuaris com a conseqüència de l'aturada de trens que ha tingut lloc entre les 8.00 i 10.00 hores han estat "mínimes" a causa que els serveis mínims "imposats" per la Conselleria de Mobilitat han estat "abusius i excessius".

En declaracions a Europa Press, el secretari general del CSI-CSIF, Mateu García, va indicar que el Comitè d'Empresa denunciarà als jutjats la imposició d'aquests serveis mínims -del 45% durant les hores d'aturada- en no haver estat "ni negociats, ni comunicats amb antelació als treballadors".

Si normalment funcionen set trens, en les dues hores d'atur (de 8.00 a 10.00 hores) n'han funcionat cinc, la qual cosa, per a García, és una "exageració" que gairebé vulnera el dret dels treballadors a fer vaga.

Durant el temps de vaga hi ha hagut més aglomeracions de l'habitual a les estacions, però "en absolut" s'han produït situacions "greus". Una cosa, d'altra banda, "impossible", donat com "d'abusius" han estat els serveis mínims marcats per la Conselleria, reiterà García, qui va precisar que la denúncia "morirà" als jutjats, perquè "tot i que se'ns donarà la raó, no servirà perquè (la Conselleria) rectifiqui".

MÉS FORMACIÓ I UN TRACTE HUMÀ

Des del sindicat van recordar que no s'està exigint "cap millora salarial ni retributiva", sinó que com reclamen d'únic és "més formació i un tracte humà", per impedir que els conductors facin "nou hores sense descans -excepte el temps del dinar-, la qual cosa és una brutalitat".

Aquesta tarda a les 19.00 hores haurà una concentració dels delegats sindicals a l'Estació Intermodal per manifestar les seves reivindicacions. Els sindicats van presentar diumenge una proposta a l'empresa que millora "substancialment" els torns dels treballadors, i que aquesta haurà d'estudiar en la trobada que es produirà aquest dimecres amb la part social de la companyia.

El que més lamenten els sindicats és que a causa dels serveis mínims la vaga ha passat "desapercebuda"; a més, cap treballador s'atrevirà a incomplir-los perquè la Conselleria ha amenaçat amb l'obertura d'expedients als qui no els acatin. "És un dret dels treballadors fer vaga, i en aquest cas, sembla que s 'ha vulnerat", van assenyalar des del sindicat.