Els treballadors de Spanair de Palma es manifesten avui en protesta pel possible trasllat del 80% de la plantilla


Actualizado 17/6/2009 13:51:19 CET

El president de Spanair garanteix que el trasllat a Barcelona es realitzarà "seguint els processos legals i operatius"

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El comitè d'empresa de Spanair a Palma ha convocat per avui una manifestació de dues hores, entre les 13.30 i les 15.30 hores, a les portes de la seu de la companyia a Mallorca, com a protesta pel previsible trasllat a Barcelona del 80% de la plantilla.

En declaracions a Europa Press, la presidenta del Comitè d'Empresa de Spanair, Eva Marín, ha assenyalat que amb aquesta mobilització, a la qual estan convocats els al voltant de 600 treballadors de l'aerolínia a la capital balear - inclosos els 110 de Forces de Vendes-, es vol exigir a la direcció de l'aerolínia informació sobre la reducció de personal a la capital balear.

Alhora, els sindicats convocants, CCOO i UGT, reclamen que es fixi un calendari de negociacions i demanen als directius que expliquin "exactament" quantes persones i de quins departaments van a estar involucrats en els seus plans de trasllats.

Segons ha indicat Marín, "hi ha rumors que volen traslladar tots els treballadors, inclosos els de rampes, que també corren perill, de manera que s'uniran a les nostres reivindicacions". "Cada dia que passa creix el nombre de persones que hauran de deixar el seu lloc de treball a Mallorca. Les últimes informacions que tenim apunten que afectarà a prop del 80 % de l'actual plantilla", ha lamentat sobre aquesta qüestió.

Dues pancartes amb els lemes 'Per tots els llocs de treball de Palma de Mallorca' i '60 dies basten per destruir 20 anys de dedicació' presidiran l'acte de protesta que tenen com a objectiu urgir als directius de la companyia a començar la negociació dels trasllats quan abans millor.

La concentració tindrà lloc davant de l'edifici de la seu social de l'aerolínia al Camí Son Fang, prop de l'aeroport de Palma.

De moment el president de Spanair, Ferran Soriano, ha confirmat aquesta setmana que els trasllats afectaran a un número indeterminat de persones de l'administració de la seu central de Palma de Mallorca, i no als quals estan a la seu operativa com són els pilots i la tripulació de vols. Sorià també garanteix que es realitzaran "seguint els processos legals i operatius, amb celeritat, informació i la màxima eficàcia econòmica".