Emaya comença avui la segona fase de l'obres de renovació dels col·lectors d'aigües residuals


Actualizado 20/7/2009 14:42:37 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Empresa municipal d'aigües i clavegueram de Palma (Emaya) començarà avui, dilluns, la segona fase de l'obres de renovació dels col·lectors d'aigües residuals a la zona d'Indústria destinades a millorar el servei i prevenir els embussos de l'interior de les canonades.

En un comunicat, Emaya ha explicat que després d'haver desenvolupat, durant les dues últimes setmanes, els treballs corresponents a la primera fase al carrer Compte de Barcelona amb la renovació de 75 metres de conduccions d'aigües residuals, la segona fase contínua als carrers Indústria i Llibertat amb la renovació de 487 metres de conduccions.

La presidenta de l'empresa municipal, Cristina Cerdó, ha lamentat les molèsties que es puguin derivar d'aquestes actuacions i ha afegit que el començament de les obres s'ha endarrerit dues setmanes, a petició dels propis comerciants de la zona, per no afectar la seva activitat comercial durant el període inicial de les vacances.

En total, Emaya renovarà a la zona d'Indústria 562 metres, els treballs es complementessin amb la col·locació de 26 pous de registre i la reconnexió de les obres empreses. Les accions de Emaya, resa el comunicat, permetran solucionar els problemes dels vells col·lectors de la zona causats tant per la poca pendent com de les ja obsoletes conduccions.

La iniciativa de la zona d'Indústria és la tercera de les tres actuacions de Emaya a l'àrea de Santa Catalina, després que el mes d'octubre passat s'iniciessin les obres de dotació dels nous col·lectors residuals del carrer Soler i, després, en gener les obres a la plaça Pont.

Una vegada finalitzats els treballs del carrer Indústria a l'empresa municipal, segons el comunicat, haurà millorat al barri de Santa Catalina, més de 900 metres de col·lectors d'aigües residuals.

Les actuacions de renovació dels col·lectors formen part d'un projecte de modernització d'infraestructures que afecta en el seu conjunt als trams de col·lectors d'aigües residuals