Emaya posa en marxa un operatiu especial de neteja a la Platja de Palma per pal·liar els efectes del 'botellot'


Actualizado 20/7/2010 18:42:41 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram de Palma (Emaya) posarà en marxa a partir d'avui un operatiu especial de neteja al passeig de la Platja de Palma amb l'objectiu de pal·liar els efectes que produeix el 'botellot' en aquesta zona emblemàtica i de marcat caràcter turístic de Palma.

Amb aquesta actuació, que ja té un precedent l'estiu passat, Emaya dóna resposta a una petició feta des de l'Associació Empresarial d'Activitats Turístiques de la Platja de Palma.

Així, Emaya i l'esmentada associació han acordat la prestació d'aquest servei especial, que es portarà a terme cada dia de la temporada d'estiu a partir de les 22.00 hores. De la mateixa manera que l'any passat, un total de quatre operaris, un camió amb una caixa descoberta i un camió cisterna de l'Empresa Municipal actuaran en el tram de passeig comprès entre la Plaça de les Meravelles i la desembocadura del Torrent dels Jueus.

En un comunicat, Emaya ha informat que mentre dos peons de neteja s'ocuparan de retirar els residus del 'botellot' i de buidar les papereres i cubs de festa disposats prèviament per aquesta empresa municipal, un tercer operari amb una manguera netejarà la superfície del passeig amb l'aigua regenerada transportada pel camió, amb una capacitat de 10.000 litres.

Amb aquesta iniciativa, l'Empresa Municipal pretén contribuir, en tant que sigui possible, a reduir l'impacte que suposa el 'botellot' tant per als veïns i comerciants de la Platja de Palma com per a la pròpia indústria turística de la zona.

Cal destacar que l'actuació de l'operatiu especial d'Emaya estarà coordinada amb la Policia Local de Palma, que oferirà a l'Empresa Municipal el suport necessari per poder fer el seu treball.