Un empleat de UM: "Flaquer m'ha demanat treballar més activament per al partit i em vaig dedicar a captar vots"


Actualizado 24/11/2010 19:05:26 CET

Confessa haver treballat "sempre" per al partit mentre estava cobrant de diverses empreses i organismes públics

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

Un imputat del cas Maquillaje que pertany des de fa vint anys a Unió Mallorquina (UM), Antonio Baró, ha confessat davant del jutge instructor de la causa que l'ex-conseller insular d'Economia i Hisenda, Miquel Àngel Flaquer, també encausat, li ha demanat a les eleccions del 2007 treballar "més activament" per a la formació, al que va accedir el declarant a canvi d'un lloc de treball del qual cobrar. Així ha estat com l'ex conseller li va enviar al Consorci d'Informàtica Local (Cilma), on "no pintava res", mentre en realitat "feia tasques de partit i captava vots".

En la seva compareixença davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, que investiga dins d'aquesta complexa causa si UM va posar en nòmina de contractistes públics a persones que realment treballaven per a la formació, l'imputat ha manifestat que la seva funció al Cilma, empresa dependent del Consell, era "teclejar enquestes" que li encarregava el seu gerent, Eugenio Losada -imputat en un altre cas conegut com a Voltor-. "Vaig signar un contracte i vaig entrar a treballar directament, sense estar en cap borsa de treball", ha relatat.

"Mai em vaig plantejar que el meu treball res hagués de veure amb el Consorci d'Informàtica", s'ha sincerat l'encausat, qui, defensat pel lletrat Jaime Campaner, ha apuntat que quan va comunicar a Flaquer el seu malestar, aquest li va proposar ajudar en la promoció de productes mallorquins al Consell, malgrat que la seva nòmina seguia estant vinculada amb el Cilma.

Ha estat després quan l'ex-vicepresident de la Institució supramunicipal, Miquel Nadal, li ha ofert un lloc de treball en Ambbit Digital -empresa presumptament vinculada a UM-, en què "mai va treballar" ja que durant els tres mesos que va estar contractat, cobrant mil euros, va treballar en diferents barriades a favor dels 'uemites'. "Quan van acabar les eleccions vaig passar a dependre de Nadal", ha asseverat Baró, qui ha apuntat a més que "un dia em van dir que en H2O havia treball, però vaig seguir treballant per al partit".

En aquesta empresa va estar contractat mes i mig i tampoc ha fet cap tasca en ella, després "me'n vaig anar a l'atur i no m'han tornat a oferir més treball". "En els últims set o vuit anys sempre he treballat per al partit. He estat contractat al Cilma, Ambbit i H2O, però sempre he treballat per al partit", ha recalcat de manera contundent l'encausat, qui ha recordat com els matins acudia al Consell per ajudar a organitzar esdeveniments i fires per a promocionar productes mallorquins, i a les tardes i caps de setmana per a UM.

En relació amb Ambbit i a preguntes del lletrat José Zaforteza, encarregat de la defensa de Nadal, Baró, que ha exercit a més d'apoderat en els tres últims comicis, ha manifestat que "és possible que signés el contracte el mateix dia que vaig signar les nòmines, quan ja havia esclatat tot el cas" i després que li diguessin que "calia signar perquè tenien una inspecció". En qualsevol cas, ha negat que li diguessin que havia de signar un document per "afavorir a Nadal". "Rotundament no", ha etzibat.

Finalment, ha manifestat després de ser inquirit pel seu propi lletrat que "pensava que estava treballant per al Consell, no per a una empresa privada, i tampoc li vaig prestar molta importància". "Mai vaig pensar que estigués cometent cap irregularitat", s'ha sincerat. Al costat d'ell també han prestat declaració altres tres imputats, que també han reconegut haver estat contractats per diverses empreses mentre en realitat portaven a terme tasques en benefici del partit nacionalista.