Empresaris de les Balears i coreans es reuneixen per abordar formes futures de col·laboració comercial


Actualizado 24/4/2008 17:36:10 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

La Cambra de Comerç de Mallorca va acollir aquest matí la celebració de la 19 reunió plenària del Comitè Bilateral Hispà-Coreà, en què executius i experts en negocis dels dos països es van reunir per afrontar una col·laboració futura en termes professionals i de turisme.

En aquesta nova reunió del Comitè Bilateral Hispà-Coreà van participar el director general de Telefónica, Kim Faura i Batlle, i el president de Doosan Infracore, Yongmaan Park, per analitzar les possibilitats de comerç i inversió en els dos països, així com per estudiar altres vies de col·laboració recíproca.

Els Comitès Bilaterals són figures previstes per les Cambres de Comerç espanyoles per fomentar i incentivar les relacions amb països que tenen un interès especial per a Espanya o les seves autonomies. La seva convocatòria possibilita contactar amb empresaris d'alt nivell d'altres països. En aquest cas, la reunió del Comitè a Mallorca permetrà donar a conèixer les Illes Balears a Corea i contactar amb possibles inversors.

En aquest sentit Faura va informar, en declaracions a Europa Press, que des de Telefónica estan "molt interessats en Corea", doncs és un "exemple" del desenvolupament de la societat de la informació i de l'ús les noves tecnologies. Així, Faura va donar com a exemple que a Corea més del 80 per cent de les cases tenen banda ampla telefònica, mentre que a Espanya el percentatge de llars amb aquesta tecnologia no arriba ni "al 40%"

En aquest sentit, el director general de Telefónica va informar que a Corea la banda ampla telefònica està tan arrelada, i és tan comú que "fins i tot ha arribat als mòbils", en els que tots els coreans naveguen per internet, a més de "poder pagar en el supermercat amb el mòbil", va concloure Faura.

Telefónica, segons va explicar el director general de la companyia, "s'alimenta de moltes de les tecnologies que surten d'aquest país", al mateix temps que va afirmar que en aquest comitè els interessos van "molt més enllà de les telecomunicacions".

Sobre aquesta qüestió, tant Faura com Park, van afirmar que un altre dels aspectes que s'intenten fomentar en aquestes reunions són el turisme, el comerç del calçat, la pell, i el vi de la comunitat balear.

En aquest sentit, Yongmaan Park va insistir que des de Corea "s'intentarà donar a conèixer" l'illa perquè els més de "sis milions de turistes coreans" coneguin Mallorca, pel seu "encant i la seva bellesa". Alhora, Park va expressar sentir-se "molt content i emocionat" d'estar a l'illa i que a través d'aquestes reunions del comitè bilateral, d'arribin a "més acords que beneficiïn tant a Corea com a Espanya".

Park va insistir que altres vegades ja s'havien celebrat reunions a Espanya, concretant que Barcelona, Madrid, i València, entre d'altres ciutats espanyoles, ja havien albergat aquest tipus de convencions.

INVERSIÓ ESPANYOLA A COREA DEL SUD

La cita amb Mallorca, per part del comitè correspon a l'edició número 19 d'aquests "meetings", i en ella es van tractar, entre d'altres temes, les inversions que Espanya va realitzar a Corea del Sud durant l'any passat, que van ascendir a més de 23 milions d'euros.

La secció espanyola del Comitè està integrada per 250 membres amb interessos a Corea. Es tracta majoritàriament d'empreses interessades en l'exportació, tot i que també hi ha associacions, entitats financeres i empreses de serveis i consultoria.

Corea del Sud té una població d'aproximadament 49 milions d'habitants i, segons dades del Banc Mundial, és la 12a potència mundial (Espanya s'ubica en el lloc 8è). El seu producte interior brut (PIB) creix a una taxa anual del 5 per cent i la seva balança comercial és positiva.