Endesa posa en funcionament una nova estació de vigilància d'immissions a Sant Joan de Déu


Actualizado 20/7/2010 16:17:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Endesa ha posat en funcionament una nova estació de vigilància d'immissions -emissió de contaminants al medi ambient- de la indústria elèctrica a Sant Joan de Déu, dintre de l'activitat que l'empresa porta a terme de manera contínua amb la realització de mesuraments i estudis sobre la qualitat de l'aire en les àrees d'influència de les instal·lacions de generació elèctrica en relació amb el diòxid de sofre, diòxid de nitrogen, òxid de nitrogen, partícules, plom, benzè i monòxid de carbó.

Així ho ha informat avui la companyia en un comunicat, en què explica que actualment les xarxes d'immisió, estacions de control i mesura de la qualitat de l'aire, distribuïdes a l'àrea d'influència de les centrals elèctriques, es troben en les centrals tèrmiques d'Alcúdia, Son Reus, Cas Tresorer, Maó i Eivissa.

En concret, la d'Alcúdia disposa de cinc estacions d'immissió (Sa Pobla, Inca, Torre Meteorològica (Albufera de Muro), Alcúdia (Alcanada) i Can Llompart (carretera Campanet-Pollença); la de Son Reus té una al ParcBit (Palma); la de Cas Tresorer ja té la nova estació de Sant Joan de Déu; la de Maó disposa de dos estacions a Maó; Pous (carretera Maó-Ciutadella) i l'estació Sant Lluís.

Mentrestant, la central Tèrmica d'Eivissa actualment disposa de tres estacions de controls d'immissions com són la de Can'n Misses, Dalt Vila i l'estació situada a Es Torrent.

Tal com assenyala Endesa, totes les estacions estan situades en zones rurals i suburbanes de manera estratègica per obtenir les dades de les mesures realitzades amb la màxima fiabilitat. A banda d'aquestes estacions, la companyia disposa de dos estacions mòbils que se situen en diferents llocs estratègics per obtenir mesures amb la màxima precisió.

A més, recorda que la companyia participa en un estudi internacional en la supervisió d'agents contaminants atmosfèrics a la Mediterrània. Així, l'estació de control d'immissions de Can Llompart a Alcúdia és el lloc elegit a fi de portar a terme l'avaluació de la contaminació que afecta al Mediterrània Occidental. Aquesta central és també considerada una representant idònia per estudiar la contaminació atmosfèrica que afecta al nord-est del Mediterrània.