CCOO critica que encara és "molt alt" el nombre d'aturats i considera "prioritari" garantir la seva protecció


Actualizado 30/7/2010 16:10:33 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

El sindicat CCOO ha criticat avui que les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa revelen que encara és "molt alt" el nombre d'aturats a Balears (120.700), pel que ha considerat "prioritari" instrumentalitzar polítiques destinades a garantir la protecció d'aquest col·lectiu i "afavorir la seva incorporació al mercat de treball".

En un comunicat, CCOO ha subratllat que el "més positiu" de les dades oferts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) és la "significativa" moderació del ritme de destrucció d'ocupació, a causa que per primera vegada en tres trimestres, Balears comença a crear llocs de treball, concretament, 43.600, mentre que en el primer trimestre es van destruir 21.800 llocs de treball i en el quart trimestre del 2009 es van perdre 54.300.

Tot i això, assenyala que la dada "negatiu" continua i han estat l'elevada taxa d'atur a les illes (19,94 %), que "ens situa en el pitjor dels escenaris i que fa patent les deficiències del nostre mercat de treball".

Així, CCOO recalca que davant de la millora d'alguns indicadors al llarg del primer i segon semestre del 2010, es reafirma que la reforma laboral aprovada pel Congrés dels Diputats "no és la solució que necessita el nostre país".

A més, afegeix que la creació d'ocupació es produeix quan es reactiva l'economia, "una reactivació que també està en perill per la retirada de les inversions públiques anunciada dies enrere". "A això se sumarà una normativa laboral que permet a les empreses acomiadar els seus treballadors esgrimint únicament la disminució de beneficis i que, alhora, aposta per la temporalitat, amb la qual cosa el nostre mercat de treball encara serà més precari", ha advertit.

D'altra banda, el sindicat ha indicat que l'increment interanual de l'atur a l'arxipèlag en un 11,93 % durant el segon trimestre (12.900 desocupats més) "s'explica en gran mesura per l'augment de la població activa en un 1,91 % (11.400 persones més) i per una petita destrucció d'ocupació (-0,31 %), el que es tradueix en 1.500 menys.