UGT creu que el panorama és "descoratjador" per la xifra "alarmant" de 120.700 desocupats a Balears


Actualizado 30/7/2010 20:21:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

El sindicat UGT ha considerat aquest divendres que el panorama és "descoratjador" tenint en compte les polítiques econòmiques adoptades pel govern Espanyol i la xifra "alarmant" de 120.700 desocupats a Balears, que reflecteix l'última Enquesta de Població Activa (EPA), referida al segon trimestre d'aquest any.

En un comunicat, UGT ha remarcat que aquesta xifra de desocupats "no s'havia registrat mai durant el segon trimestre", i alhora ha recordat que suposa un increment de l'11,97 per cent, respecte al mateix període de l'any passat (12.900 desocupats més).

Davant de tal escenari, el sindicat ha estimat "lamentable" que les polítiques econòmiques de l'executiu central tinguin com a eix central la "reducció de la inversió pública, que és la que ha permès crear ocupació i evitar mals majors".

D'aquesta manera, ha advertit que la sendera de la recuperació econòmica "no està a prop, ja que s'està produint una caiguda en la inversió en infraestructures i habitatge, retallades i congelacions salarials de treballadors i pensionistes".

UGT ha censurat que a aquesta "dramàtica" situació s'uneix la pujada de l'IVA i el fet que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero "vulgui imposar una reforma laboral que només dóna ales a l'empresari per acomiadar més fàcilment als treballadors". "Ens trobem, per tant, davant de l'agressió més important que ha patit la classe treballadora durant els últims trenta anys", ha recalcat.

En aquest sentit, el sindicat tem que si no es canvia el rumb de les mesures econòmiques i laborals, "la baixada del consum provocarà una major destrucció d'ocupació", cosa que, segons ha avisat, "endarrerirà la sortida de la crisi i mantindrà les conseqüències negatives per als treballadors, especialment, de les economies com la de les Balears que depenen del sector serveis".