Estaràs iniciarà una renovació "de cares i estratègies" del PP balear perquè les urnes "ho han demanat a crits"


Actualizado 11/3/2008 20:27:52 CET

MADRID, 11 de març (EUROPA PRESS)

La presidenta del PP balear, Rosa Estarás, va expressar avui el seu ferm compromís d'iniciar una renovació com més aviat de "cares i estratègies" en el si de la formació autonòmica, ja que així ho han "dit a crits les urnes" després de les eleccions de diumenge passat. Per aquesta raó, va detallar que el futur Congrés regional pot ser "una oportunitat històrica" per "obrir el partit" cap a aquest canvi.

Així ho va assegurar Estaràs a l'entrada del Comitè Executiu del PP que se celebra avui a Madrid, i al qual han acudit els principals 'barons populars' per analitzar el resultat dels comicis generals del passat 9 de març, i que en el cas de les Balears ha propiciat que el PSOE hagi estat la força política que més vots ha rebut en detriment del seu partit, si bé tots dos han aconseguit quatre diputats al Congrés.

Per aquesta raó va indicar que en pròxims dies mantindrà reunions amb l'Executiva nacional i autonòmica perquè el Congrés regional --i que porta vuit mesos pendent-- pugui celebrar-se "com més aviat". "Les urnes en les últimes eleccions de diumenge ens van dir que tenim pendent un Congrés, que ha de significar una renovació de cares i estratègies. Aquest és el meu compromís", va destacar la número 1 del PP a Balears.

En aquest sentit, Estaràs es va mostrar disposada a avançar tots els detalls per a la celebració de la cita, i envers això poder fer un projecte del PP "ferm en conviccions, renovat, que il·lusioni i amb cares noves". "És el que toca", va subratllar.

PP HA D'AFRONTAR EL FUTUR UNIT

Sobre la possibilitat que en l'Executiu d'avui es pugui abordar les condicions del president del PP, Mariano Rajoy, per liderar el partit després de les eleccions generals, Estaràs simplement va detallar que la reunió de la cúpula popular deu "plantejar els nous reptes del futur" de manera unida com qüestió més important.

"Hem de plantejar els nous reptes del futur, és la cosa més important per a un partit que té les condicions que tenim nosaltres, amb deu milions d'espanyols darrere i tantes idees i projectes. Hem de fer tot el que puguem per conquistar el cor de milers i milers d'espanyols amb vista al futur", va postil·lar Estaràs.

Finalment, va subratllar que l'executiu central "ara no tenen excuses" per emprendre un canvi en el model de finançament autonòmic, més quan el Govern espanyol i autonòmic són del "mateix color", de manera que es mantindran "expectant i vigilant" per evitar que no assumeixi aquest compromís.