Estaràs lamenta que les "desavinences" en el si del Pacte puguin impedir la construcció de les HPO necessàries


Actualizado 5/5/2008 20:47:34 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 May. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, va mostrar la seva preocupació perquè les "desavinences" que existeixen entre els partits que governen puguin impedir que Palma o altres municipis de les illes satisfacin la demanda d'habitatges de protecció oficial que precisen, després que la Llei de l'Habitatge, que s'aprovarà demà al Parlament, impedeixi a tots els ajuntaments créixer més enllà de la limitació fixada en el Pla Territorial Insular (PTI).

En roda de premsa, Estaràs va recordar que el PP va sol·licitar que tots els municipis de les illes, no només Palma, pogués excedir els límits del PTI per construir habitatge públic, si així ho precisava. Tot i això, les "discrepàncies" entre el Bloc i el PSOE van fer que al final cap municipi pugui excedir l'esmentada limitació, el que per a la ciutat de Palma suposa un obstacle important, tenint en compte que ha consumit gairebé la totalitat del sòl urbà.

Així, Estaràs va dir que el PP ha estat "molt lleial" amb resta de partits i va recordar que des d'un principi va exigir la retirada de l'articulat del punt que obria la porta a construir en terreny rústic d'harmonització, i alhora va aconseguir que els ajuntaments poguessin presenten fins a dos informes vinculants sobre el nombre d'habitatges que preveu construir el Govern en els seus municipis.

"Nosaltres aconseguim que es doni el mateix tracte a tots els ajuntaments. Com han de créixer és un desacord que existeix avui entre el Bloc i el PSOE i ens agradaria que es posessin d'acord perquè guanyaríem tots", va ressaltar.