Estaràs subratlla que el PP ha d'emprendre la seva renovació tot i afirmar que al partit no hi ha "cap crisi"


Actualizado 11/3/2008 15:53:24 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

La presidenta regional del PP a Balears, Rosa Estaràs, va apel·lar avui a la necessitat d'emprendre la renovació de la formació després que el partit hagi "entès el missatge llançat per les urnes" després de les eleccions generals, pel que va considerar que la reunió del Comitè Executiu Nacional que se celebra avui a Madrid és una "oportunitat històrica" per portar a terme aquesta regeneració.

Així ho va manifestar als mitjans als passadissos del Parlament, on va alertar, tot i això, que en el partit "no hi ha crisi, que significa divisió, que tampoc n'hi ha". Sobre aquesta qüestió, va puntualitzar que sí que existeix una situació "complicada" però va afirmar que la formació popular té una "base consolida".

Estaràs va comentar que el PP fa nou mesos, després del comicis autonòmics de maig, devia haver impulsat ja aquesta renovació, degut, entre d'altres motius, a la pèrdua de poder en les principals institucions de les Balears.

Tal com ha afirmat, les urnes van recordar diumenge passat que el PP "deu renovar-se" amb l'objectiu de "tornar a il·lusionar". "Es tracta del partit més consolidat i cal seguir cap endavant", va emfatitzar la dirigent popular, per a qui el PSOE "s'ha menjat" els vots de l 'esquerra mentre que a nivell autonòmic "l'escenari ha estat diferent".

"Ara cal veure com treballa el Govern i amb quina lleialtat, tret pel qual en els primers nou mesos de legislatura regional no s'ha caracteritzat". "Cal estar vigilants des de l'oposició", va etzibar sobre aquesta qüestió.

Alhora, preguntada per la seva continuïtat al capdavant de la presidència del partit a Balears, va subratllar que es troba a disposició de la formació, i alhora va considerar que, dins del partit, "l'important és combinar experiència i renovació". En aquest sentit, va apuntar que "es tracta de cicles i al PP [le] ha arribat ara el moment de renovar-se".

Finalment, va agregar que a partir d'ara deu obrir-se un període de reflexió, perquè va comentar que el president nacional del PP i excandidat a la presidència del Govern, Mariano Rajoy, ha obtingut "un resultat extraordinari" després que el PP "hagi estat la força de l'oposició que més ha incrementat els seus vots".